Καλά μελετημένο με «επαγγελματική» οργάνωση ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Πιο συγκεκριμένα, από τα βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές φαίνεται ότι ο δράστης είχε κάνει πρόβες, γνώριζε καλά τον χώρο και είχε σχεδιάσει το σημείο προσέγγισης και διαφυγής του. Φαίνεται μάλιστα με το μηχανάκι να είναι στο σημείο και το πρωί της Δευτέρας αλλά και το πρωί της Τρίτης 90 λεπτά πριν εκτελέσει το θύμα.

Το υλικό από τις κάμερες δείχνει καθαρά το μηχανάκι, με τους αστυνομικούς να διακρίνουν τις πινακίδες οι οποίες όμως είναι πλαστές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και τον Μαρίνο Αλειφέρη οι πινακίδες έχουν ακόμη και πλαστή σφραγίδα ΚΤΕΟ. Αυτό το έκανε ο δράστης έτσι ώστε ακόμη και αν έπεφτε σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας να μην κινήσει υποψίες, γεγονός που αποτελεί ακόμη ένα δείγμα των μέτρων που είχε λάβει.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο δράστης είναι μόνος του στη μηχανή, εκτελεί με ψυχραιμία το θύμα και διαφεύγει επίσης με άνεση από το σημείο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να πρόκειται για πληρωμένο εκτελεστή ο οποίος ενδέχεται να έχει διαφύγει ήδη από τη χώρα όπως έχει συμβεί και με άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Στο «μικροσκόπιο» οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο

Οι Αρχές στρέφονται κυρίως στις επαγγελματικές δραστηριότητες που είχε το θύμα στο νησί της Μυκόνου ψάχνοντας να βρουν τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής ενέργειας.

Ο 54χρονος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων κι εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο.

«Είχε συμβάλει πάρα πολύ στον καθορισμό της Ζ.Ο.Ε.(σ.σ: Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου), που υπάρχει εδώ στη Μύκονο. Ήταν από τους πιο παλιούς εδώ στο νησί. Σε ό,τι παλιό τοπογραφικό έχω μπει, ήταν δικά του όλα», ανέφερε τοπογράφος της Μυκόνου.

Το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως στη Μύκονο, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια. Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε κι ο ίδιος αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο «νησί των ανέμων», όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

«Από το 1997 εργαζόταν κι έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με τη δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου», ανέφερε ο δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο έργα και αγοραπωλησίες ακινήτων, όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε Ίο, Πάρο και Σέριφο, ενώ τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου και του συνεταίρου του είχαν επεκταθεί και στην Ρουμανία.

Είχε πέσει θύμα επιθέσεων στο παρελθόν

Ο 54χρονος, που δεν έχει ποινικό μητρώο, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, όταν και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

«Την ώρα που έφθασα σπίτι με περίμενε μία μηχανή. Στην οποία επέβαινε ένας άνδρας. Μόλις με είδε άρχισε να με ξυλοκοπεί. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Αμέσως μετά ανέβηκε πάλι στη μηχανή του κι εξαφανίστηκε», είχε πει στην κατάθεσή του ο 54χρονος.

Από τότε πρόσεχε και μου έλεγε «το νησί είναι επικίνδυνο». Είχε πάει στη ΓΑΔΑ, ερευνούσαν οι αρχές, δεν ξέρω αν είχαν βρει κάτι. Μου είχε πει ότι είχε αναφέρει κάποιους υπόπτους που αυτός ήξερε, εννοώ ηθικούς αυτουργούς ας πούμε.

Το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση δύο ακόμη φορές στη Μύκονο, αλλά δεν προέβη σε καταγγελία.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα. Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις», δήλωσε φίλος του θύματος στο MEGA.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στα νησιά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών ενώ εξετάζονται και οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.