Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια 91 σύγχρονων οχημάτων και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και στοχεύει στη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2030. Η χρηματοδότηση απευθύνεται αποκλειστικά στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και καλύπτει την προμήθεια 29 αστυνομικών μοτοσυκλετών, 62 αστυνομικών αυτοκινήτων, καθώς και ειδικού εξοπλισμού όπως φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα και συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου.

Οι παρεμβάσεις της δράσης εστιάζουν σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής μέσω της προμήθειας κατάλληλου εξοπλισμού.
  2. Υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το 2030.

Η αίτηση χρηματοδότησης αναμένεται να υποβληθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, με την απόφαση ένταξης να προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο και τη δημοπράτηση των έργων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Προχωράμε σε αυτή τη σημαντική δράση, κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με την υπογραφή της πρόσκλησης, εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες. Δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στοχεύουμε σε μια Αττική όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής στο οδικό δίκτυο».

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, επενδύοντας σε υποδομές και εξοπλισμό που στοχεύουν στην προστασία των πολιτών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο οδικό δίκτυο της περιοχής.