Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της μικροκινητικότητας και την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, με την εγκατάσταση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ο σταθμός, εφοδιασμένος με τέσσερα κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τέθηκε σε λειτουργία τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024.

Η εγκατάσταση του σταθμού πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το Δημαρχείο, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης και στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων.

Το έργο υλοποιήθηκε με τη δωρεά της ΑΜΚΕ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ. Για τη χρήση των ποδηλάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα psara.cyclopolis.gr.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κωνσταντίνος Βρατσάνος, δήλωσε με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του πρώτου σταθμού: «Στο νησί μας η μετακίνηση εντός αλλά και εκτός του οικισμού, δεδομένης της μορφολογίας του εδάφους και του υφιστάμενου οδικού δικτύου, δύναται να γίνει εύκολα με τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το μέσο αυτό εκτιμάμε ότι θα αξιοποιηθεί τόσο από τους κατοίκους μας, όσο και από τους επισκέπτες του νησιού μας, που θα έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν φιλικά και οικολογικά κατά την παραμονή τους. Με προοπτική να αυξηθούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ξεκινήσαμε πιλοτικά με τα πρώτα τέσσερα και έπεται συνέχεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΜΚΕ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ για την ευγενική της δωρεά.»

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προώθηση του νησιού ως έναν προορισμό φιλικό προς το περιβάλλον.