Από πτώση drone προκλήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 3/7 στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη. Η φωτιά που ξέσπασε στις 14:40 έχει οριοθετηθεί.

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως δεν πρόκειται για drone της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία πραγματοποιούν επιχειρήσεις για την πρόληψη πυρκαγιών.

Το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν πίσω από το γήπεδο των Γλυκών Nερών και πάνω από το νεκροταφείο, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Όπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, του δήμου και εθελοντών ήταν άμεση για την κατάσβεση της φωτιάς και παρά το γεγονός ότι ξέσπασε κοντά σε οικισμό δεν μπήκε στον αστικό ιστό

Στο σημείο επιχείρησαν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα – ένα εκ των οποίων συντονιστικό.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Αγίου Ιωάννου και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των Νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί ανώνυμου οδού στο ύψος του Στρατοπέδου Σακτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)