Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, πραγματοποιείται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, σε τρεις περιόδους, και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024.

Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετέχουν στο Summer Camp, απολαμβάνοντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «Μορφές Έκφρασης», με επικεφαλής τον ηθοποιό Θωμά Κινδύνη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., που φέτος πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τα παιδιά απολαμβάνουν δημιουργικές δραστηριότητες, με ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι, αθλητικές δράσεις, μουσική, χορό και θέατρο. Το Summer Camp είναι μια ιδανική διέξοδος για τους γονείς που εργάζονται. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην κοινωνία του Πειραιά και σε όσους έχουν ανάγκη, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε και εμείς. Εκτός από το Summer Camp, πραγματοποιούνται και τα Piraeus Sports Camp, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.»

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε: «Σήμερα βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις των Ραλλείων Πειραματικών Σχολείων, όπου διεξάγεται το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται στον Πειραιά, αυξάνοντας τη ζήτηση κάθε χρόνο. Τα παιδιά απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε το πρόγραμμα κάθε χρόνο, προσφέροντας στιγμές ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων σε όλο και περισσότερους μικρούς φίλους μας.»

Ο Θωμάς Κινδύνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικοπαιδαγωγός από τις «Μορφές Έκφρασης», πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Πειραιά, και είναι πολύ σημαντικό η τοπική κοινωνία να υλοποιεί τέτοιες δράσεις για τα παιδιά. Η εμπειρία μας είναι μεγάλη και στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μέσω της τέχνης το πνεύμα της αισθητικής, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.»