Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή μετά το περιστατικό της χειροδικίας εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού που έχει την υποχρέωση να προασπίζει την αξιοπιστία του Κοινοβουλίου», είπε ο Κώστας Τασούλας ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια την πειθαρχική ποινή της επιβολής μομφής κατά του κ. Αυγενάκη επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 77) για τα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται στις περιπτώσεις της ανάρμοστης συμπεριφοράς μεταξύ των οποίων η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του βουλευτή και τόνισε ότι η επιβολή μομφής συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής για 15 μέρες.

«Η επιδίωξη να προφυλάξουμε το κύρος της Βουλής μπορεί να φαντάζει ως μάταιη προσπάθεια που κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Η προσπάθεια είναι δύσκολη, είναι βαριά αλλά όχι ουτοπική», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τον διέγραψε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του, εισήγηση που η επιτροπή επικύρωσε.

Εξηγήσεις στο Καλαφάτη – Από τη συγγνώμη στις κατηγορίες

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης εξηγήσεις στον Σταύρο Καλαφάτη, ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κλήθηκε να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης  μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου χειροδίκησε κατά υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κομμάτων και βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητώντας την παραίτησή του.

Στην απολογία του επιχείρησε να ρίξει του τόνους, ζήτησε συγγνώμη, μάλλον δεν έπεισε γι’ αυτό παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα αποφασίσει τη διαγραφή του ή όχι από την ΚΟ του κόμματος.

Ειδικότερα ο Λ. Αυγενάκης ανέφερε κατά την απολογία του ότι ο υπάλληλος είχε προκλητική συμπεριφορά απέναντί του, ενώ αρνήθηκε την έκφραση που του καταλογίζουν «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Υποστηρίζει ότι είπε απλά πως είναι βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαγραφή του θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή.

Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Κατεπείγουσα επιστολή στην στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

Με την επιστολή της η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση διερεύνηση το περιστατικού αλλά και να «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».