Επιμένει να αποτάσσει οποιαδήποτε απόπειρα σύμπραξης με το ΠαΣοΚ ο Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβητώντας πως πρόκειται για κόμμα με προοδευτικές ιδέες.

Κατά την παρουσία του στο 28ο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε εκ νέου για το ενδεχόμενο συνεργασιών στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο κι, αφού επανέλαβε πως «έχω απαντήσει 10.000 φορές», αποκρίθηκε ότι «τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και αγορές».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης ναι μεν «το Πασοκ έχει μια μακρά ιστορία με τον Ανδρέα Παπανδρέου που πραγματικά έφερε ανατροπές στην Ελλάδα», την ίδια στιγμή όμως «είναι μια από τις δύο κυβερνήσεις που προκάλεσαν την έξοδο της γενιάς μου από τη χώρα και δημιούργησαν ένα μεγάλο χρέος».

Επίσης υπενθύμισε πως στη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «το 35% απείχε» και αναρωτήθηκε «για ποιο ΠαΣοΚ μιλάμε;»

«Αυτό είναι το πρόβλημα όταν μιλάς για το κέντρο. Δεν ξέρεις ποια είναι η φιλοσοφία» συνέχισε.

«Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σε προτάσεις πολιτικής, για την υγεία, για τη στέγαση» ανέφερε απλώς, αναπτύσσοντας τη σκέψη που είχε καταθέσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως.

«Είναι το ΠΑΣΟΚ προοδευτικό κόμμα;» συνέχισε παρόλα αυτά να διερωτάται ο Στέφανος Κασσελάκης, καταλήγοντας ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ να πω ναι».

Όλη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη