Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης με απόφαση Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του, εισήγηση που η επιτροπή επικύρωσε.

Η αντίδραση Αυγενάκη

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Και προσθέτει: «Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.»

Από τη συγγνώμη στις κατηγορίες

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης εξηγήσεις στον Σταύρο Καλαφάτη, ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κλήθηκε να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης  μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου χειροδίκησε κατά υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κομμάτων και βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητώντας την παραίτησή του.

Στην απολογία του επιχείρησε να ρίξει του τόνους, ζήτησε συγγνώμη, μάλλον δεν έπεισε γι’ αυτό παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα αποφασίσει τη διαγραφή του ή όχι από την ΚΟ του κόμματος.

Ειδικότερα ο Λ. Αυγενάκης ανέφερε κατά την απολογία του ότι ο υπάλληλος είχε προκλητική συμπεριφορά απέναντί του, ενώ αρνήθηκε την έκφραση που του καταλογίζουν «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Υποστηρίζει ότι είπε απλά πως είναι βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαγραφή του θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή.

Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Κατεπείγουσα επιστολή στην στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

Με την επιστολή της η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση διερεύνηση το περιστατικού αλλά και να «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».