Η απαράδεκτη ενέργεια του Λευτέρη Αυγενάκη και η επίθεση που έκανε σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος» έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Παρά τη… μισή συγγνώμη που ζήτησε ο βουλευτής, δέχτηκε επιθέσεις από βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης που του ζητούν να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί»«Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρέπει να φύγει χθες», δήλωσε κατηγορηματικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος μιλώντας στο OPEN τόνισε: «Πρέπει κάποιος να βάλει άμεσα τον Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του. Απορώ με τα αντανακλαστικά του Μητσοτάκη για τον Αυγενάκη».

Το ΠαΣοΚ τονίζει: «Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

«Αναμένουμε άμεση διαγραφή και άρση της ασυλίας του»

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς. Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες».

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά επισημαίνει:  «Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγει σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου.

Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Από την πλευρά της Κυβέρνησης το συμβάν κλήθηκε να σχολιάσει ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε αρχικά: «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε με νόημα πως «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακέραια και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

Ο Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στο OPEN τονίζοντας: «Τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές δεν γίνονται δεκτές», ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση Κυρανάκη ο οποίος είπε: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές σε καμία περίπτωση».