Ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε σήμερα το πρωί Τετάρτη για να δώσει απαντήσεις στο γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, μετά το βίντεο με την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ βρισκόταν στην Κρήτη και κλήθηκε επειγόντως να έρθει στην Αθήνα. Μετά τις εξηγήσεις είναι πολύ πιθανό να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, πρόεδρος της οποίας είναι ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, θα μεταβεί μετά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά τη… μισή συγγνώμη που ζήτησε ο βουλευτής, δέχτηκε επιθέσεις από βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης που του ζητούν να παραιτηθεί.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο tovima.gr ότι «αν ήταν υπουργός θα είχε φύγει εχθές», ακολουθούνται όμως οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους βουλευτές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ισχυρή αντίδραση για τον βουλευτή της ΝΔ και η διαγραφή του είναι θέμα χρόνου.

Στον Λευτέρη Αυγενάκη τηλεφώνησε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ζητώντας του εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική όπως τη χαρακτήρισε συμπεριφορά του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι συμπεριφορές του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ δεν γίνονται ανεκτές».

Μισή συγγνώμη από Αυγενάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε τη δική του απάντηση μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται να χτυπάει εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με δήλωσή του, αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) σύμφωνα με την οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται ότι χτύπησε υπάλληλο του αεροδρομίου γιατί έχασε την πτήση του.

Η Ομοσπονδία επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες και μπροστά στα όργανα, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά», απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα, όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φώναζε «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».