Αυθεντική κακαβιά από τη Χάλκη
Η κυρία Γαρυφαλλιά Πάτρου, του Kania Beach στη Χάλκη, μας αποκαλύπτει την αυθεντική συνταγή για λαχταριστή – αλλά και πανεύκολη – κακαβιά
Η κυρία Γαρυφαλλιά Πάτρου, του Kania Beach στη Χάλκη, μας αποκαλύπτει την αυθεντική συνταγή για λαχταριστή - αλλά και πανεύκολη - κακαβιά
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
για 4 μερίδες
- 1 κιλό διάφορα ψάρια (σκορπιούς, χάνους, δράκαινες, κέφαλους, γόπες κ.ά.) καθαρισμένα και πλυμένα
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
- Χυμό από 3 λεμόνια
- 1 ποτήρι ε.π. ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρούς κύβους και τις στρώνουμε σε όλη τη βάση της κατσαρόλας.
Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τα ψάρια.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το λάδι.
Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και βράζουμε για 30-40 λεπτά.
Όταν γίνουν τα ψάρια και μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, την περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Τα μικρά ψάρια δεν είναι «κομπάρσοι» στην κακαβιά. Καθώς λιώνουν σχεδόν με το βράσιμο, της δίνουν τη λαχταριστή της γεύση!