5 το πρωί: Η εκτέλεση στο Ψυχικό – Το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Η διήμερη μεταβολή του καιρού

Στη Μύκονο θα αναζητήσουν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό οι αστυνομικοί που θα κληθούν να εξιχνιάσουν άλλο ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

1

Παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

2

Αγρια δολοφονία 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

  • Πώς έγινε το φονικό; Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό, όταν ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη. Ο δράστης πλησίασε με μηχανή το αυτοκίνητο του θύματος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε αρκετές φορές.
  • Ο δράστης: Το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι Αρχές είναι το ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία. Πάντως, για τον δράστη εκτιμούν πως πληρώθηκε για να «φάει» τον στόχο του, έδρασε με επαγγελματισμό, χωρίς ομάδα υποστήριξης και ενδεχομένως μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου έφυγε από τη χώρα.
  • Τι αναζητούν οι Αρχές; Η αστυνομία αναζητά απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.Ο 54χρονος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων κι εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο, ενώ εξετάζονται και οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τα αποτελέσματα των αγώνων της νοκ άουτ φάσης του EURO

  • Στους «8» η Ολλανδία: Οι «οράνιε» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Ρουμανία στην «Allianz Arena» του Μονάχου και με το τελικό 3-0, έγιναν η 7η ομάδα που παίρνει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Euro 2024.
  • Με ήρωα τον Ντεμιράλ: Με δύο γκολ του κεντρικού αμυντικού της Αλ Αχλί αλλά και την  απίστευτη επέμβαση του Μερτ Γκιουνόκ στο 90’+4 η Τουρκία έκαμψε την αντίσταση της Αυστρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
  • Το επόμενο ραντεβού: Με το παζλ της φάσης των «8» να έχει πλέον συμπληρωθεί, οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Στις 19:00 Γερμανία και Ισπανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον ημιτελικό, ενώ για ένα εισιτήριο στους «4» θα παλέψουν στις 22:00 Πορτογαλία και Γαλλία.
4

Διήμερο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

  • Χαλάζι και κεραυνοί: Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τέταρτη έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
  • Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν; Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
  • Τι προβλέπεται για την Αττική; Δυσκολότερη ημέρα θα είναι η Πέμπτη καθώς οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο η Αττική θα βρεθεί και αυτή στο επίκεντρο και κυρίως τα τμήματα του νομού από την Αθήνα και βορειότερα.
5

Ένας φίλος του Πούτιν στο Κίεβο

  • Αιφνιδίασε ο Όρμπαν: Στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία βρέθηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν μια ημέρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ουγγαρία. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική καθώς ο Όρμπαν αποτελεί έναν από τους στενότερους συνομιλητές του Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Τι συζητήθηκε; Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τον Ούγγρο πρωθυπουργό να «συμμετάσχει» στις ειρηνευτικές προσπάθειες του Κιέβου, ενώ ο τελευταίος κάλεσε να επιτευχθεί «κατάπαυση του πυρός» με τη Ρωσία.
  • Τι ζητάει ο Ζελένσκι; Το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει ο Ζελένσκι προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος, τη δίκη των Ρώσων αξιωματούχων από διεθνές δικαστήριο και την καταβολή αποζημιώσεων από τη Μόσχα, προτάσεις που απορρίπτει προφανώς η Ρωσία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις