Τι είδαμε

  • Τον Κόλο Μουανί να δίνει τη λύση στους Γάλλους: Όταν έχεις μια πλειάδα αστέρων στο ρόστερ σου περιμένεις κάποιον από αυτούς να σε ξελασπώσει. Τελικά την Γαλλία την έστειλε στα προημιτελικά ο Κόλο Μουανί, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς και κατάφερε με μια ενέργειά του, έστω και τυχερή, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.
  • Τον Ντιόγο Κόστα να γίνεται ήρωας, ξανά: Ο τερματοφύλακας της Πόρτο έχει αποδείξει ήδη την μεγάλη του κλάση. Στο ματς με τη Σλοβενία κράτησε το 0-0 με αποκορύφωμα την μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ με τον Σέσκο στην παράταση και μετά απέκρουσε τρία πέναλτι. Τι άλλο να κάνει;

Τι δεν είδαμε

  • Το Βέλγιο να κάνει το βήμα παραπάνω: Μπορεί ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να νευρίασε μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε, όμως η χρυσή φουρνιά του Βελγίου δεν τα κατάφερε σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα είχε απέναντί της έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Γαλλία, ωστόσο η εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Όπως και να έχει το να αποκαλέσει ηλίθιο ο Ντε Μπρόινε τον δημοσιογράφο που του έκανε τη συγκεκριμένη παρατήρηση ήταν τουλάχιστον αγενές.

  • Την κλάση του Σέσκο: Ο επιθετικός  της Λειψίας ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίο στήριξε πολλά ο Κεκ σε αυτό το Euro. Στα 21 του χρόνια είχε την ευκαιρία να στείλει τη χώρα του στα προημιτελικά σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, όμως νικήθηκε από τον Ντιόγο Κόστα. Σίγουρα είναι από τις φάσεις που θα κυνηγούν τον Σέσκο για καιρό.

Τι θα δούμε

  • Ώρα αποδείξεων για Ολλανδία: Είναι ένα από τα φαβορί που δεν έχει θέλξει με τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα. Η Ολλανδία πρέπει να αποδείξει ότι δικαιολογημένα κάποιοι την έχουν ανάμεσα στις ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην αντίπερα όχθη η Ρουμανία έχει τρυπήσει ήδη το ταβάνι της, όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά εάν την υποτιμήσουν οι Ολλανδοί.
  • Η συνέχιση του ονείρου: Στον τελευταίο αγώνα για τους «16» της διοργάνωσης κοντράρονται δύο ομάδες που θέλουν να δώσουν συνέχεια στην υπέρβασή τους. Η Αυστρία προκρίθηκε ως πρώτη σε έναν όμιλο με Ολλανδία και Γαλλία. Την ίδια ώρα η Τουρκία προκρίθηκε και έχει ευκαιρία να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Αμφότερες επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στο όνειρό τους και μένει να δούμε πια το θέλει περισσότερο.

Συντονιστείτε

  • 19:00 Ρουμανία – Ολλανδία / ΕΡΤ1
  • 22:00 Αυστρία – Τουρκία / ΕΡΤ1