Με δάκρυα στα μάτια και μπομπονιέρες στα χέρια αποχαιρέτισαν συγγενείς και φίλοι το 13χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όταν βγαίνοντας από τη θάλασσα, την χτύπησε κεραυνός.

Η σορός της μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής μέσα σε λευκό σε λευκό φέρετρο.

Το χρονικό και τα νέα στοιχεία

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου. Η 13χρονη κολυμπούσε στη θάλασσα με τους γονείς της και κάποια στιγμή αποφάσισαν να βγουν, όταν ξεκίνησε το μπουρίνι. Εκείνη την στιγμή, έπεσε κεραυνός και τραυμάτισε θανάσιμα την 13χρονη. Οι λουόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για την ανήλικη.

Το δυστύχημα με τον κεραυνό φέρεται να προκλήθηκε, σύμφωνα με το Mega, από μια μεταλλική χάντρα που είχε στο μαγιό της το άτυχο κορίτσι.

«Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο αδελφός μου και η νύφη μου με το παιδί αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο αδελφός μου πήρε τη γυναίκα του και τη μικρή και βγήκαν αμέσως από τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο» υποστήριξε ο θείος του κοριτσιού.

«Έκαναν αυτό που έπρεπε»

«Η παράλια δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς το αυτοκίνητο ο κεραυνός χτύπησε την ανιψιά μου. Το ωστικό κύμα έριξε κάτω και τη νύφη μου που ευτυχώς δεν έφερε τραύματα. Αν και οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο το παιδί δεν επανήλθε» ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε «ο ιατροδικαστής μάς είπε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του παιδιού. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό. Ο αδελφός μου και η νύφη μου δεν έχουν καμία ευθύνη. Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Βγήκαν κατευθείαν από τη θάλασσα μόλις χάλασε ο καιρός και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο. Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί».