Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΠΕ στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, και του Υφυπουργού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη. Η διαδικασία έλαβε χώρα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του Π.Δ/τος 33/2024 (ΦΕΚ Α92).

Ομόφωνη Εκλογή

Η εκλογή του κ. Φαρμάκη υπήρξε ομόφωνη από τα 19 παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, γεγονός που αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή και την εμπιστοσύνη που χαίρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στους κόλπους της Ένωσης.

Δηλώσεις Νεκτάριου Φαρμάκη

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος αποτελεί την “εθνική Ελλάδος” της κοινωνίας των πολιτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, πρωτοστατεί τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αγωνιζόμενη για την ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την παροχή ουσιαστικής δύναμης στις αποκεντρωμένες δυνάμεις της κοινωνίας».

Η Σημασία της Θέσης

Ο νέος Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι η ανάδειξή μου στη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ αντανακλά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αδιάκοπη θέληση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τοπικά, σκεπτόμενοι εθνικά. Έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά είμαι βέβαιος πως οι Περιφέρειες αποτελούν τους πιο ισχυρούς μοχλούς κοινωνικής συνοχής και προκοπής για όλους τους πολίτες».

Προοπτικές και Προκλήσεις

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε τη σημασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως βασικού πυλώνα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης. Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια για ενίσχυση της αποκεντρωμένης διοίκησης και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες της χώρας.

Η εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη ως Γ΄ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στην ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη συνεχή προσπάθεια για την βελτίωση της ζωής των πολιτών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.