Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι. Η ΕΜΥ άλλωστε έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο καιρού.

Ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο LIVE NEWS το απόγευμα της Τρίτης χτύπησε καμπανάκι και για την Αττική ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

«Οι δείκτες αστάθειας στην Αττική είναι ανεβασμένοι σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Αν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν η Αττική θα είναι στο επίκεντρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 3 Ιουλίου και θα επηρεαστούν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από το ύψος της Φθιώτιδας και βορειότερα. Δηλαδή, θα βρέξει στα:

  • ορεινά/ημιορεινά της Ηπείρου
  • στη Θεσσαλία
  • στη Μακεδονία
  • και στη Θράκη

Την Πέμπτη στο επίκεντρο η Αττική

«Με προβληματίζει η Πέμπτη. Θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστούμε» σημείωσε ο κ.Καλλιάνος υπογραμμίζοντας ότι από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και από την πόλη της Αθήνας και βορειότερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τετάρτη (03-07-24)

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (04-07-24)

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
  • Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

LIVE η εξέλιξη του καιρού