«Θυμίαμά σοι προσφέρομεν». Και κάπως έτσι ο διάδρομος της Βουλής στο ισόγειο του επιβλητικού κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Νίκης του Δημήτρη Νατσιού ευωδιάζουν από το λιβάνι. Δεν είναι υπερβολή, είναι μια πτυχή της κοινοβουλευτικής πραγματικότητας.

Στα γραφεία της Κ.Ο. της Νίκης λιβανίζουν συχνά, πρωί – βράδυ, κατά το προβλεπόμενο τελετουργικό προσευχόμενοι: «Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό ορατών και αόρατων και πολέμιων εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός».

Πολλοί απόρησαν με την μυρωδιά. Κάποιοι δυσκολεύονταν να το πιστέψουν.

Όμως είναι γεγονός: στα γραφεία της Νίκης στην Βουλή, το λιβάνισμα πάει σύννεφο. Και για όσους δεν διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις με τις χριστιανικές παραδόσεις, το λιβάνισμα χρησιμοποιείται για την κάθαρση του χώρου από τα πονηρά πνεύματα και συνοδεύει τις προσευχές, προσδίδοντας αίσθημα πνευματικής γαλήνης και ηρεμίας.

Και είναι λογικό και επόμενο αν αναλογιστεί κάποιος τις ανησυχίες που έχει εκφράσει βουλευτής του κόμματος από του βήματος της Βουλής για τα δαιμόνια, τους γνωστούς μας καλικάντζαρους, που βγαίνουν από τις πύλες της Κολάσεως τις ημέρες των Χριστουγέννων και επιτίθενται στον λαό του Θεού.

Χώρια που τα πονηρά πνεύματα τα οποία βρίσκονται διάχυτα στους χώρους του Κοινοβουλίου αποτελούν διαχρονική απειλή για τα ιερά και τα όσια του πολιτικού συστήματος.

Σημειώνεται δε ότι σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του προέδρου της Νίκης βρίσκεται διαγωνίως απέναντι το γραφείο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και παραπλεύρως το γραφείο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Έτσι η Βουλή με τα λιβανιστήρια κοντεύει από Ναός της Δημοκρατίας να μετατραπεί σε …Ιερό ή Σκήτη της Δημοκρατίας.