Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε με σκωπτικό τρόπο όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Βγάζει μια πικρία προσωπική. Μια αντίδραση ‘δεν με παίζουνε’», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό της μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια είπε: «Η υποχρέωση της κυβέρνησης να ακούει την κοινωνία, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτά που λέει ο Σαμαράς, εγώ δεν τα ακούω. Έφυγε η Νέα Δημοκρατία από τις αξίες τις επειδή αργούν διαδικαστικά θέματα για τα ακαθάριστα οικόπεδα; Είμαστε με τα καλά μας».

Έπειτα η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε: «Ψέγω τον εαυτό μας για την Παιδεία. Πέρσι οι άνθρωποι ψήφισαν για την κυβέρνησή τους. Ήθελαν να έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Φέτος, δεν είχαν λόγο, δεν είχαν σκοπό».

Ολοκληρώνοντας μιλώντας για τις αναφορές που έκανε ο κ. Σαμαράς σε Εθνικά ζητήματα είπε: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Ίσως πρέπει ο κύριος Σαμαράς να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας απειλείται. Η Ευρώπη είναι σε περιδίνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».