Στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε κατά την διάρκειά της συνέντευξή του στον Alpha, o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε όσα τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς αναφορικά με την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ παροτρύνοντας τον πρώην Πρωθυπουργό να παρακολουθεί τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συμφωνώ μαζί του, η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο, επίσης συμφωνώ μαζί του για τη μείωση του ΦΠΑ, η δική του στρατηγική όμως είναι η επιστροφή στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να παρακολουθήσει περισσότερες ομιλίες μου πριν σχολιάσει», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο ίδιος τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχασε και το κέντρο γιατί επικοινωνήσαμε τα ψέματά της στην οικονομική πολιτική. Δεν καρπωθήκαμε όσο θέλαμε την αποτυχία της ΝΔ».

Για την ανάρτησή του για «μαύρα χρήματα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είπε ότι «απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ», αποκαλύπτοντας ότι του έχουν κάνει πρόταση για μαύρο χρήμα τονίζοντας ότι «δεν μου έφερε κανείς σακούλα. Αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν».

Όσο για το κλείσιμο της «Αυγής» ανέφερε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα τις επόμενες ημέρες και πως η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ζήτησε δε εκ νέου να ελεγχθούν τα χρέη της ΝΔ.

«Θα είμαι υποψήφιος ακόμα και με αντίπαλο τον Τσίπρα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι αποφάσεις για συνεργασίες πρέπει να λαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών, δείχνοντας μόνο προς αλλαγές στα όργανα του κόμματος αλλά και προς το το Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αμιγώς πολιτική» τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε».

Να σταματήσει η συζήτηση περι «συγκόλλησης»

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση περί «συγκόλλησης», αναφερόμενος στην ανάρτησή του περί υπονόμευσης – την οποία άλλαξε στη συνέχεια – λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε, πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση για την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς, όπως είπε, είναι ένα κυβερνητικό κόμμα.