Σε ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και παράδοσης στα όμορφα Επτάνησα μας προσκαλεί το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» που κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Η αυθεντική, τοπική γαστρονομία των νησιών του Ιονίου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Οι άνθρωποι που δημιουργούν, οι ομάδες που ξέρουν να αξιοποιούν όσα προσφέρει η εύφορη γη, οι επαγγελματίες που φροντίζουν το προϊόν που παράγουν, η υπέροχη φιλοξενία. Όλα εκείνα που ξέρουμε και όσα αξίζει ακόμα να γνωρίσουμε για την ιστορία, τα αξιόλογα μνημεία, τις μαγευτικές παραλίες, τα ενετικά κάστρα και τις εκκλησίες των Επτανήσων.

Ταξιδεύουμε στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, την αξέχαστη Ζάκυνθο, την ολόφωτη Λευκάδα, την ανεξάντλητη Κεφαλλονιά, την σαγηνευτική Ιθάκη αλλά και στα δύο σμαραγδένια στολίδια του Ιονίου, τους Παξούς και τους Αντίπαξους.

Πράσινα νερά, ελαιόδεντρα, αμπέλια και δέντρα που φτάνουν μέχρι το κύμα. ‘Άνθρωποι χαρούμενοι, γεμάτοι ποίηση και μουσική, έθιμα μοναδικά, προϊόντα που μαρτυρούν μια γη ευλογημένη.

Μιλάμε με ντόπιους, γράφουμε τις ιστορίες τους, μαθαίνουμε τις συνήθειες τους, ακούμε τους θρύλους τους για κάθε νησί του Ιουνίου ξεχωριστά.

Ένα ταξίδι της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» που θα μας μείνει αξέχαστο. Εκτός από υπέροχες εικόνες θα μας προσφέρει και γνώσεις για τον πολιτισμό των τοπικών κοινωνιών που ξεκινάει από την αγάπη για τη γη τους και τον ιδιαίτερο τρόπο που αξιοποιούν ότι εκείνη τους χαρίζει. Αυθεντικές τοπικές συνταγές, ξεχωριστά προϊόντα, ψάρια και θαλασσινά σε αφθονία είναι η γαστρονομική ιστορία των Επτανήσων. Και μαζί τα γλυκά κεράσματα, οι λαχταριστές μπουκιές που προσφέραν στις χαρές και τις γιορτές, τα μαντολάτα και τα παστέλια, οι λαδόπιτες τα μοναδικά τα κουμ κουάτ και τα ζαχαρωμένα γκρέιπ φρουτ.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ξεναγούς τους ντόπιους που μας καλούν να μαγειρέψουμε μαζί τους, μας φιλοξενούν στις κουζίνες τους και μας χαρίζουναπλόχερα τα μυστικά των συνταγών όπως τις έμαθαν από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους.

Αυτή την Κυριακή 7 Ιουλίου η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ και έχει τη γλυκιά και συναρπαστική γεύση των Επτανήσων.