Γεμάτοι γεύση χταποδοκεφτέδες από την Κάλυμνο

Η κυρία Μαρία Καραφύλλη μάς αποκαλύπτει τη πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για χταποδοκεφτέδες με νησιώτικο αέρα. Από την Κάλυμνο με αγάπη η σημερινή και καλοκαιρινή συνταγή.

Μαρία Καραφύλλη
Γεμάτοι γεύση χταποδοκεφτέδες από την Κάλυμνο

Η κυρία Μαρία Καραφύλλη μάς αποκαλύπτει τη πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για χταποδοκεφτέδες με νησιώτικο αέρα. Από την Κάλυμνο με αγάπη η σημερινή και καλοκαιρινή συνταγή.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

45λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  1-1½ κιλό χταπόδι
  •  2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
  •  1 ψωμί μουσκεμένο και πολύ καλά στυμμένο
  •  1 αβγό
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Λίγο θρούμπι
  •  Χυμό από 1 λεμόνι
  •  1 σφηνάκι ούζο
  •  Αλεύρι για το πανάρισμα
  •  Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά του. Μόλις μαλακώσει αρκετά και κρυώσει ελαφρώς, το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει κιμάς.

  2. Μεταφέρουμε το πολτοποιημένο χταπόδι σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια από το μείγμα και τα περνάμε από το αλεύρι.

  4. Τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  5. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και γιαούρτι.

Μικρά Μυστικά

Σε περίπτωση που το μείγμα με όλα τα υλικά σας φαίνεται πολύ σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ψωμί, μουσκεμένο και καλά στυμμένο.