Τα φίδια έζωσαν και τους πιο πιστούς Δημοκρατικούς κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση έρχεται από την Τζιλ Μπάιντεν, παρά την έντονη φημολογία περί αντικατάστασης Μπάιντεν στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η Τζιλ Μπάιντεν, για μία ακόμα φορά, υπερασπίζεται με σθένος τον σύζυγό της. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην αμερικανική Vogue και πόζαρε για το εξώφυλλο του τεύχους Αυγούστου.

Η συνέντευξη της Τζιλ Μπάιντεν διεξήχθη πριν από το καταστροφικό ντιμπέιτ στο CNN, αλλά πριν από τη δημοσίευση έγινε follow up μέσω τηλεφώνου.

«To ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με το εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να παραμείνει υποψήφιος των Δημοκρατικών. Η δρ. Τζιλ Μπάιντεν υπερασπίστηκε τον σύζυγό της και στάθηκε δίπλα του», αναφέρει η σημείωση του συντάκτη στην αρχή της συνέντευξης.

«Ό,τι κι αν συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και τους μήνες από τώρα έως τον Νοέμβριο, η δρ. Τζιλ Μπάιντεν θα παραμείνει ο στενότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του προέδρου», προσθέτει.

Από τις πιο αμήχανες στιγμές του ντιμπέιτ, όταν ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε να τραυλίζει, «πάγωσε» και μόλις επανήλθε άρχισε να μιλά για την πανδημία της COVID-19. «Δεν θα αφήσει αυτά τα 90 λεπτά να καθορίσουν τα τέσσερα χρόνια που είναι πρόεδρος», σημειώνει εμφατικά η Τζιλ Μπάιντεν.

Είναι ξεκάθαρη. Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. (…) Ο Τζο θα κάνει πάντα ό,τι καλύτερο για τη χώρα».

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Είναι η τρίτη φορά που η Τζιλ Μπάιντεν εμφανίζεται σε εξώφυλλο της Vogue. Τον Νοέμβριο του 2022, όταν η κόρη του Χάντερ Μπάιντεν, Ναόμι Μπάιντεν παντρεύτηκε στον Λευκό Οίκο, η Vogue φωτογράφισε την πρώτη κυρία και την εγγονή της στις γαμήλιες εκδηλώσεις. Στο δεύτερο εξώφυλλο, ήταν αγκαλιά με την εγγονή της.

«Στο τωρινό εξώφυλλο όμως, μοιάζει περισσότερο με σύμβολο. Η πόζα και η όψη της, για να μην αναφέρουμε το χρώμα του φορέματός της, θυμίζουν θρησκευτικούς πίνακες αγίων που κοινωνούν με την ανώτερη δύναμή τους: επιλεγμένες, αλλά υποταγμένες σε ένα κάλεσμα που απαιτεί να αφήσουν στην άκρη τις δικές τους ανάγκες.

Δύο μικρές μπλε σφαίρες —της κοσμηματοπώλη από το Λος Άντζελες, Irene Neuwirth, που φτιάχνει παιχνιδιάρικα κοσμήματα με υπερφυσική λάμψη— λάμπουν στους λοβούς των αυτιών της, αναδεικνύοντας τα μπλε μάτια της», γράφει η Washington Post.

H Τζιλ Μπάιντεν μίλησε ακόμη για τα πιο πιεστικά ζητήματα σε αυτές τις εκλογές, την οικονομία, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την κατάσταση της ίδιας της δημοκρατίας. «Θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας» λέει για τις γυναίκες ψηφοφόρους, ίσως την εκλογική ομάδα «κλειδί» που θα αναδείξει νικητή.

Η Τζιλ Μπάιντεν, αμέσως μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, ανέφερε: «ο Τζο δεν είναι μόνο το σωστό πρόσωπο για τη θέση, είναι το μοναδικό πρόσωπό για τη θέση».

«Καταλαβαίνω την ανησυχία σας μετά το ντιμπέιτ», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας: «Θα αγωνισθώ περισσότερο».

Την ίδια στιγμή ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε στο Χ: «Υπάρχουν και κακές βραδιές στα ντιμπέιτ. Πιστέψτε με, το ξέρω. Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του».