Στην προημιτελική φάση του Euro 2024 προκρίθηκε η Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε 4-1 της Γεωργίας στην Κολωνία. Η «ρόχα» κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, επιτρέποντας ελάχιστες επαφές μπάλας στον αντίπαλο.

Ο Καρβαχάλ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 11′, όταν από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Μαμαρντασβίλι σε σπουδαία απόκρουση.

Το σύνολο του Λουίς ντε λα Φουέντε κέρδισε έξι κόρνερ σε διάστημα 16 λεπτών, εντούτοις δεν ήταν αυτό που παραβίασε πρώτο την αντίπαλη εστία. Κόντρα στη ροή του αγώνα, έπειτα από σέντρα του Κακαμπάτζε, η μπάλα βρήκε στον Λε Νορμάν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ισπανία, πάντως, δεν σάστισε. Στο 22′ ο Ρουίθ τέσταρε τα αντανακλαστικά του Μαμαρντασβίλι.

Στο 27′ ο Πέδρι σούταρε ψηλά άουτ. Στο 35′ ο Κουκουρέγια υποχρέωσε τον Μαμαρντασβίλι σε δύσκολη απόκρουση. Οι προειδοποιητικές βολές ήταν πολλές, ώσπου στο 39′, ύστερα από απόκρουση του συγκινητικού σε ακόμη ένα ματς Μαμαρντασβίλι σε σουτ του Γουίλιαμς, ο Ρόδρι ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ο Κβαρατσχέλια είδε εκτός εστίας τον Σιμόν και προσπάθησε να τον νικήσει. Η εκτέλεση δεν ήταν κακή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ανατροπή σκηνικού με Όλμο

Τρία λεπτά αργότερα, δηλαδή στο 51′, η «ρόχα» ανέτρεψε τα δεδομένα και έγινε αφεντικό της αναμέτρησης, όταν από σέντρα ακριβείας του Γιαμάλ, ο Ρουίθ νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Μαμαρντασβίλι.

Ο Γιαμάλ παραλίγο να μετατραπεί από δημιουργός σε σκόρερ στο 63′, εντούτοις το πλασέ του ήταν άστοχο. Η ύστατη ευκαιρία της Γεωργίας για ισοφάριση χάθηκε στο 68′, όταν ο Τσιταϊσβίλι έκανε κακό τελείωμα από αρκετά πλεονεκτική θέση. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 75′ και, μάλιστα, με φανταστικό γκολ του Γουίλιαμς, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Ρουίθ, προχώρησε μερικά μέτρα, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε ιδανικά.

Ο ίδιος παίκτης βρήκε τον Ολμο στο 77′, έγινε το σουτ και ο Μαμαρντασβίλι μπλόκαρε. Ο Γεωργιανός γκολκίπερ σταμάτησε και το πλασέ του Γιαμάλ στο 80′, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα τρία λεπτά αργότερα στο υπέροχο συρτό σουτ του Ολμο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.