Τι είδαμε

  • Τους σούπερ σταρ να βγαίνουν μπροστά για την Αγγλία: Κέιν και Μπέλιγχαμ είχαν ακούσει αρκετά μέχρι τώρα για τις εμφανίσεις τους στο τουρνουά. Τελικά, μίλησαν στο πιο κρίσιμο σημείο και κράτησαν ζωντανή την Αγγλία στο Euro 2024 σκοράροντας δύο κρίσιμα γκολ και πανέμορφα γκολ απέναντι στη Σλοβακία. Δύο τέρματα που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο των τριών λιονταριών μέχρι τον τελικό.
  • Το δίδυμο που προκαλεί τρόμο: Οι φίλοι του ποδοσφαίρου γνώριζαν το ταλέντο του Λαμίν Γιαμάλ και του Νίκο Ουίλιαμς. Απλά στο Euro επιβεβαιώνουν ότι είναι φτιαγμένοι για να κάνουν μεγάλα πράγματα. Οι δύο εξτρέμ της Εθνικής Ισπανίας είχαν περισσότερες από 100 ενέργειες στο παιχνίδι με την Γεωργία και δεδομένα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλους μπελάδες στην άμυνα της Γερμανίας. Την ίδια ώρα ο Νίκο Ουίλιαμς έγινε ο πρώτος παίκτης που σε έναν αγώνα Euro πετυχαίνει γκολ, δίνει ασίστ και δεν κάνει λάθος σε πάσα (46/46). Θέλετε κι άλλα;

Τι δεν είδαμε

  • Ποδόσφαιρο από την Αγγλία: Μπορεί να καταντάει κουραστικό, αλλά η εικόνα της Αγγλίας, παρά την πρόκριση, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Τα «τρία λιοντάρια» μοιάζουν να μην έχουν καμία έμπνευση μεσοεπιθετικά. Όπως θα δείτε και στο γράφημα μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ έκαναν 25 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή και μόλις τα πέντε βρήκαν στόχο. Για παράδειγμα σε όλο το ματς ο Φόντεν έκανε συνολικά έξι γεμίσματα στην περιοχή δίχως να βρει συμπαίκτη σε κανένα. Κάτι πρέπει να αλλάξει ο Σάουθγκεϊτ.

Τι θα δούμε

  • Η μεγάλη μάχη: Από πλευράς ονομάτων η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο ήταν εκείνη που τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα από όταν βγήκαν τα ζευγάρια της φάσης των «16». Το απόγευμα της Δευτέρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη του και θα απαντηθεί ένα βασικό ερώτημα. Θα νικήσει η Γαλλία ή το Βέλγιο θα μας δείξει επιτέλους κάτι στο τουρνουά και θα πάρει την πρόκριση;
  • Το φαβορί και το αουτσάιντερ: Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δεδομένα το μεγάλο φαβορί στο δεύτερο ζευγάρι της ημέρας. Ο CR7 θέλει να οδηγήσει την ομάδα του όσο πιο μακριά μπορεί στο τουρνουά. Το ταλέντο υπάρχει και σε αυτή την ομάδα που κατέβασαν οι Πορτογάλοι, ωστόσο απέναντί τους θα βρουν τους Σλοβένους οι οποίοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στις αδυναμίες τους.

Συντονιστείτε

  • 19:00 Γαλλία – Βέλγιο / ΕΡΤ1
  • 22:00 Πορτογαλία – Σλοβενία / ΕΡΤ 1