Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν πολύ δύσκολο στα πύρινα μέτωπα, με τις φωτιές να μπαίνουν η μία μετά την άλλη σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Φωτιά ξέσπασε και στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικίες. Και ενώ η φύση είχε παραδοθεί στον πύρινο κλοιό κάποιοι δεν έδιναν καμία σημασία. Βίντεο που έκανε τον γύρο των social media δείχνει να έχει στηθεί γλέντι, με τους παρευρισκόμενους να μην δίνουν καμία σημασία στη φωτιά που καταπίνει τα πάντα στο φόντο!

Καλύτερη αλλά κρίσιμη η κατάσταση

Στην ενημέρωση που έκανε τα ξημερώματα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ανέφερε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη, αλλά παραμένει κρίσιμη, ενώ ενημέρωσε για τη συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ενημέρωση αναφέρει σύμφωνα με το imerazante:

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ.

Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών(3) ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες».