Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Διεύθυνση Υδάτων) ενώνει τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Συσκέψεις στα Χανιά για συντονισμό δράσεων

Με στόχο την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης ανομβρίας των τελευταίων υδρολογικών ετών και τις επιπτώσεις στα διαθέσιμα αποθέματα νερού σε όλη την Κρήτη, οργανώνεται σύσκεψη εργασίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. στα Χανιά, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στην πλατεία Ελευθερίας.

Θέματα προς αξιολόγηση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αξιολογηθούν τα διαχειριστικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων λειψυδρίας κατά τη φετινή θερινή περίοδο, ειδικά όσον αφορά την ικανοποίηση των αναγκών άρδευσης. Παράλληλα, θα συζητηθεί η σκοπιμότητα λήψης επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό της υπεράντλησης και της υπερκατανάλωσης νερού.

Ευρεία συμμετοχή

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν οι Δήμοι και οι ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. Η παρουσία όλων αυτών των φορέων καταδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος και την κοινή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίσουν την επάρκεια νερού για την περιοχή.

Η σύσκεψη αποτελεί κομβικό σημείο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης, καθώς οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της υδατικής επάρκειας του νησιού.