Έπειτα από ελέγχους, το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών κρίθηκε σημειακά προβληματικό για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων. Το γήπεδο, το οποίο αποτελεί και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού, θα αναβαθμιστεί για να καλύψει τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αποκατάσταση του γηπέδου. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων ξεκινά σήμερα, 1 Ιουλίου 2024, και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου 2024. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.737.200 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις βασικές δράσεις:

  1. Αποκατάσταση και ενίσχυση κερκίδων βόρειου πετάλου: Κρίνεται αναγκαία λόγω ανεπαρκούς αντοχής των κερκίδων. Θα γίνει δομική αναβάθμιση για ενίσχυση της στατικότητας.
  2. Προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα: Ο αγωνιστικός χώρος θα ανακατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, περιλαμβάνοντας σύστημα απορροής και άρδευσης και νέο κράσπεδο.
  3. Προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης: Θα κατασκευαστεί νέα περίφραξη γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών. Στόχος είναι να μετατραπεί σε έναν απόλυτα ασφαλή χώρο για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το γήπεδο θα πληροί τις προδιαγραφές για ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League, όπου αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόσθεσε: «Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ομάδα και τον Δήμο Σερρών, αλλά και όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας. Η χρηματοδότηση της αποκατάστασης των σημαντικών προβλημάτων του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, με πόρους 1.737.200 ευρώ, θα βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης και ασφάλειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία του να δώσει το ‘πράσινο φως’ για να αποκτήσουν οι Σέρρες τον εμβληματικό αθλητικό χώρο που τους αρμόζει».

Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου θα μεταμορφώσουν τον χώρο, καθιστώντας τον έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο άθλησης για την τοπική κοινωνία.