Ο νέος αυτός οργανισμός αποτελεί κρίσιμο εργαλείο, το οποίο διαθέτουν ήδη οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, και τώρα αποκτά και η Αγία Παρασκευή, έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών.

Η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού αναμένεται να μειώσει δραστικά τους χρόνους απορρόφησης σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων, που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της πόλης. Ο Δήμος θα μπορεί να λειτουργεί πιο ευέλικτα, αντιμετωπίζοντας ταχύτατα ζητήματα και ανάγκες, ενισχύοντας την αναπτυξιακή του δυναμική.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός θα λειτουργεί ως αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου, προσφέροντας τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη στις δημοτικές διευθύνσεις, τόσο σε μελετητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο. Παράλληλα, θα προωθεί τη γνώση, την καινοτομία και τις νέες μορφές επιχειρηματικότητας.

Κατά την εισήγηση του, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε: «Μέσω του αναπτυξιακού μας οργανισμού θα μπορούμε να απορροφούμε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα με ταχύτερες διαδικασίες, να ωριμάζουμε μελέτες έργων υποδομής και να υλοποιούμε πιο ευέλικτα δράσεις κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης». Πρόσθεσε δε: «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να χάνουμε χρηματοδοτήσεις όπως γινόταν στο παρελθόν και να αρχίσουμε να αντλούμε έσοδα για το Δήμο μας. Βασικός μας προσανατολισμός είναι να πάμε την πόλη μας ψηλά, να την εκσυγχρονίσουμε, να την κάνουμε πιο λειτουργική και πιο φιλική για τους πολίτες της, όπως γίνεται αντίστοιχα σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις».

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Αγία Παρασκευή κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της, ακολουθώντας τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.