Ένα 24ωρο μετά την ονομαστική του γιορτή που πέρασε στις φυλακές Κορυδαλλού, με την πρώην σύζυγο και τις κόρες του να τον επισκέπτονται και να μένουν μαζί του για τρεις ώρες, ο Απόστολος Λύτρας περιμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και με μια μικρή ομάδα συνεργατών του, αναλύει τα δεδομένα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έδειξε την περασμένη εβδομάδα πως όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να ρίξει την οποιαδήποτε γέφυρα επικοινωνίας με τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του, αλλά φαίνεται αποφασισμένη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους στα δικαστήρια, με μοναδικό στόχο να δει τον 52χρονου ποινικολόγο να καταδικάζεται για τον άγριο ξυλοδαρμό της, που ομολόγησε και ο ίδιος.

«Βροχή» μηνυμάτων για την γιορτή του

Δεκάδες είναι τα μηνύματα στις διαδικτυακές σελίδες του Απόστολου Λύτρα. Άνθρωποι που τον ξέρουν προσωπικά θέλησαν να του ευχηθούν υγεία και δύναμη: «Χρόνια πολλά πολύχρονος, σου εύχομαι υγεία και μια αίσια λύση στο πρόβλημά σου», «Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».

Εντύπωση σε πολλούς προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί από γυναίκες που έστειλαν στον Απόστολο Λύτρα για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Υπομονή και δύναμη να σου δίνουν οι Άγιοι Απόστολοι και να σε βγάλουν από τα δίχτυα της αράχνης. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Η ζωή στη φυλακή

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος παραμένει στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού για 12η μέρα, χωρίς να έχει αλλάξει στάση και συνήθειες.

Αποφεύγει να προαυλίζεται και φροντίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους. Παίρνει μέρος στα συσσίτια των φυλακών, ψωνίζει από το κυλικείο, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο τις ώρες που επιτρέπεται και όπως αναφέρουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι  καπνίζει πολύ και διαβάζει μια σειρά από βιβλία.

Από τη πρώτη μέρα ο Απόστολος Λύτρας δε μπαίνει σε συζητήσεις με συγκρατούμενούς του, για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και προσπαθεί η παρουσία του, να μην δίνει επιπλέον τροφή για συζητήσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Όλα δείχνουν πως Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με την 37χρονη να προβαίνει σε κινήσεις που μαρτυρούν την οργή για την επίθεση που δέχτηκε και την αποφασιστικότητά της.