Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον απόηχο της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, που προκάλεσε μια κάποια αναστάτωση στο Μαξίμου, ο ΒΗΜΑτοδότης, μεταφέρει ένα-δύο πραγματάκια, τα οποία είναι άξια λόγου.

Το ένα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σχεδόν έτοιμος να «απασφαλίσει» με τον M. Σαλμά, αν δεν κάτσει ήσυχος. Θεωρώ ότι δύσκολα θα γλιτώσει τη διαγραφή με την πρώτη αφορμή που θα δώσει.

Το άλλο είναι ότι οι δυσαρεστημένοι, για διάφορους λόγους, τα έχουν «παρμένα» με τον Α. Σκέρτσο. Το τι ακούγεται στο παρασκήνιο για τον μακροβιότερο συνεργάτη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου δεν λέγεται και δεν περιγράφεται. Με διάφορες αφορμές: Από τον γάμο των ομοφύλων έως την ακρίβεια.

Επειδή όμως, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, είμαι σε θέση να γνωρίζω την άποψη του Μητσοτάκη για τον Σκέρτσο, έχω να τους συστήσω υπομονή.

Πολύ δύσκολα θα τον απομακρύνει ο Πρωθυπουργός. Απλώς, ο Σκέρτσος «θα πάρει γραμμή» να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να του το πει κανείς. Το καταλαβαίνει και μόνος του.