Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Δείτε live

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για ισλαμοποίηση της Ευρώπης και ανέφερε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τις αξίες της ή θα μπει στην δίνη που λέγεται πολίτικη ορθότητα και δικαιωματισμός. «Οι καπεταναίοι βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό μέλλον μα επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν τις κυβερνήσεις τους. Από τη Σκανδιναβία μέχρι το Νότο επικράτησαν οι δεξιές αντιλήψεις και όσα κόμματα το είχαν αντιληφθεί, αύξησαν τα ποσοστά τους», σημείωσε.

«Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» είπε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στάθηκε ιδιαίτερα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αφήνοντας αιχμές ότι την ώρα της ομιλίας του «οργανώθηκαν άδεια έδρανα».

«Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα. Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;» υπογράμμισε.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να απαγκιστρωθεί πλήρως από την πολιτική εξουσία»

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να απαγκιστρωθεί πλήρως από την πολιτική εξουσία», πρόσθεσε. «Προσωπικά έπεσε θύμα της σκευωρίας της Novartis κι ακόμα δεν μπορώ να ενημερωθώ για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων που κατέθεσαν εναντίον μου».

Στο βήμα αμέσως μετά ανέβηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ασκώντας κριτική τόσο στην οικονομική πολιτική της ΕΕ που όπως είπε αυξάνει τις ανισότητες όσο και στο μεταναστευτικό κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη μετανάστευση που αλλοιώνει την φυσιογνωμία των ευρωπαϊκών πόλεων. «Κανείς δεν αντιλέγει σε μετανάστευση για λόγους ανθρωπιστικούς ή άλλους» υπογράμμισε παράλληλα.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση: