Από την 1η Ιουλίου 2024, τα άρθρα του εκδότη της εφημερίδας Το Βήμα και καταξιωμένου δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη, είναι διαθέσιμα και σε audio, αποκλειστικά στο tovima.gr, με τη χαρακτηριστική φωνή του, μέσω τεχνολογίας AI. Πρόκειται για μια καινοτομία του Βήματος, το οποίο εισάγει στην ελληνική αγορά το πρώτο άρθρο που αναπαράγει τη φωνή του αρθρογράφου του μέσα από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πώς δημιουργούνται τα ηχητικά αποσπάσματα με τη φωνή του Γιάννη Πρετεντέρη

Η Wondercraft, μια υποσχόμενη startup με έδρα το Λονδίνο και δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, η οποία μάλιστα έχει έλληνα συνιδρυτή, έχει τροφοδοτήσει το AI software που έχει αναπτύξει με τη χαρακτηριστική φωνή του Γιάννη Πρετεντέρη. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει «εκπαιδευτεί» στη χροιά του διακεκριμένου δημοσιογράφου και είναι σε θέση να την αξιοποιεί για τη μετατροπή ενός γραπτού κειμένου σε ακουστικό περιεχόμενο.

Έτσι, καθημερινά, Το Βήμα είναι σε θέση να προσφέρει στους αναγνώστες του μια πρωτοποριακή εμπειρία ενημέρωσης, επιτρέποντάς τους να διαβάζουν, αλλά και να ακούνε τις γνώμες του Γιάννη Πρετεντέρη όπου και αν βρίσκονται. Πρόκειται για μια κίνηση που εκτός των άλλων ενισχύει την προσβασιμότητα του Βήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου του για άρση των εμποδίων στην ενημέρωση.

Θέλουμε τα σχόλιά σας

Στο Βήμα επιδιώκουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την εμπειρία των αναγνωστών μας. Η ηχητική απόδοση των άρθρων του Γιάννη Πρετεντέρη είναι μια νέα εφαρμογή που παρακολουθούμε και βελτιώνουμε καθημερινά, στοχεύοντας στην τελειοποίησή της.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε τα δικά σας σχόλια, τόσο για τα στοιχεία που θεωρείτε ότι λειτουργούν στην ηχητική απόδοση των άρθρων του Γιάννη Πρετεντέρη, όσο και στα στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης, στο email product@alteregomedia.org.