Με μια μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή που «επαναπροσδιορίζει τα όρια του λυρικού θεάτρου», το δίπτυχο όπερας Ιφιγένεια εν Αυλίδι & Ιφιγένεια εν Ταύροις από τον κορυφαίο Ρώσο σκηνοθέτη Ντμίτρι Τσερνιακόφ που παρουσιάζει τις δύο Ιφιγένειες του Γκλουκ σε μία ενιαία παράσταση, ανοίγει η αυλαία της σεζόν 2024-25 της Εθνική Λυρική Σκηνή στις 10 Οκτωβρίου. H διεθνής συμπαραγωγή με το φημισμένο φεστιβάλ όπερας του Αιξ αν Προβάνς και την Εθνική Όπερα του Παρισιού βασίζεται πάνω στο σπάνιο καλλιτεχνικό στοίχημα της παρουσίασης σε μια βραδιά των δύο οπερών του Γκλουκ πάνω στον αρχαιοελληνικό μύθο των Ατρειδών.

Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν με αμέτρητα sold out – αρκεί να θυμήσουμε δύο κορυφώσεις της, όπως τις παραστάσεις της Βαλκυρίας σε σκηνοθεσία του Τζον Φουλτζέιμς στην ΕΛΣ και του Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα του Άρη Μπινιάρη στην Εναλλακτική Σκηνή – η πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την πανδημία για την ανακοίνωση του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πραγματοποιήθηκε στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

Ανδρέας Δρακόπουλος – Γιώργος Κουμεντάκης – Συνέντευξη τύπου 01072024 @Βαλέρια Ισάεβα

Το νέο, ευρείας απεύθυνσης πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2024/25, που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης στοχεύει στην υπέρβαση των ορίων και των συντηρητικών προτύπων. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέας Δρακόπουλος ανακοίνωσε τη συνέχιση της υποστήριξης του ΙΣΝ προς την ΕΛΣ, με νέα διετή δωρεά ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να ανεβούμε όλοι μαζί στη σκηνή όχι μόνο για να υπερβούμε τα όρια της σχέσης θεάματος – θεατή, αλλά και για να βιώσουμε λίγη από την αδρεναλίνη και την αγωνία των καλλιτεχνών μπροστά στο κοινό που γεμίζει την υπέροχη αυτή αίθουσα που βλέπετε πίσω μας των 1400 θέσεων», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΛΣ είναι πολυσυλλεκτικό και φέρει τον υπότιτλο «Υπερβαίνοντας τα όρια». Περιλαμβάνει πρώτες παρουσιάσεις, άγνωστα αριστουργήματα, κορυφαία καλλιτεχνικά στοιχήματα, διεθνείς συμπαραγωγές, κλασικό και σύγχρονο χορό και εμβληματικούς καλλιτέχνες.

Συνέντευξη τύπου 01072024 @Γιώργος Καλκανίδης

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Λυρικής: «Το ζήτημα της υπέρβασης των ορίων δεν σχετίζεται μόνο με την επιλογή των έργων που θα παρουσιαστούν το 2024/25, αλλά κυρίως με τις τολμηρές αποφάσεις, την ανάληψη του ρίσκου, το καλωσόρισμα της νέας εποχής. Στόχος είναι η ρήξη με τον συντηρητισμό, τις στείρες αντιλήψεις του παρελθόντος και την αναπαραγωγή στερεοτυπικών απόψεων». Οι ιστορίες των έργων που θα παρουσιαστούν στη νέα σεζόν της ΕΛΣ σηματοδοτούν την οδυνηρή υπέρβαση των ψυχικών ορίων.

Τι θα δούμε στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Για τις καινούριες παραγωγές του 2024/25, η Εθνική Λυρική Σκηνή συνδημιουργεί με σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους και χορογράφους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο όπως, μεταξύ άλλων, τους Φανί Αρντάν, Ντμίτρι Τσερνιακόφ, Ροδούλα Γαϊτάνου, Γιάννη Σκουρλέτη – bijoux de kant, Αντρέι Σερμπάν, Χλόη Ομπολένσκι, Κωνσταντίνο Ρήγο, Καγιετάνο Σότο, Γιώργο Σουγλίδη και Πιερ-Αντρέ Βάιτς.

Τις παραγωγές θα διευθύνουν διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και νεότεροι Έλληνες και ξένοι αρχιμουσικοί όπως, μεταξύ άλλων, οι Μίχαελ Χόφστεττερ, Φαμπρίτσιο Βεντούρα, Ζακ Λακόμπ, Πάολο Καρινιάνι, Κωνσταντίνος Τερζάκης, Λουκάς Καρυτινός, Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι, Φιλίπ Φορζέ και Ντέρρικ Ίνουι.

GNO Ballet, The Golden Age @ K. Rigos

Οι καινούριες παραγωγές της σεζόν περιλαμβάνουν τη σπανίως παρουσιαζόμενη όπερα Αλέκο του Ραχμάνινοφ σε σκηνοθεσία της μοναδικής Φανί Αρντάν, τη Δύναμη του πεπρωμένου του Βέρντι –27 χρόνια μετά την τελευταία φορά που την ανέβασε η ΕΛΣ– σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, το άγνωστο διαμάντι του Σπυρίδωνος Σαμάρα Flora mirabilis σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και το κύκνειο άσμα του Πουτσίνι Τουραντότ σε σκηνοθεσία Αντρέι Σερμπάν και σκηνικά και κοστούμια της διεθνούς Ελληνίδας Χλόης Ομπολένσκι.

Το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει δύο νέες παραγωγές –τον Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία Καγιετάνο Σότο και τη Χρυσή εποχή σε σκηνοθεσία, σκηνικά και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου–, καθώς και μια αναβίωση του κλασικού μπαλέτου Δον Κιχώτης σε χορογραφία Τιάγκο Μπορντίν.

Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή επιθυμία του κοινού της, η ΕΛΣ αναβιώνει τη σπουδαία συμπαραγωγή της με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου Λουτσία ντι Λαμμερμούρ στην εμβληματική σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ, την Μποέμ του σπουδαίου Γκρέιαμ Βικ, τον Πύργο του Κυανοπώγωνα του Θέμελη Γλυνάτση και τον Ριγολέττο της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Η νέα δωρεά του ΙΣΝ προς την ΕΛΣ

Βασικός άξονας της ανακοίνωσης του προγράμματος της Λυρικής ήταν η ανανέωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την ΕΛΣ με νέα διετή δωρεά, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τετραετούς δωρεάς εξωστρέφειας (2019-2023). Συγκεκριμένα, το ΙΣΝ ενέκρινε δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την περαιτέρω στήριξη της εξωστρέφειας της ΕΛΣ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, το ΙΣΝ προτίθεται να διαθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ για τους ίδιους σκοπούς, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΛΣ θα εξασφαλίσει αντίστοιχου ύψους χρηματοδότηση από άλλες πηγές (matching funds), προερχόμενες από το εξωτερικό.

GNO Stavros Niarchos Hall SNFCC @ Α. Simopoulos

Όπως ανακοινώθηκε: «Η νέα δωρεά, που αφορά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2024/25 και 2025/26, έρχεται να αναπτύξει περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της ΕΛΣ και να διασφαλίσει την εδραίωσή της μεταξύ των κορυφαίων λυρικών θεάτρων παγκοσμίως. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη στήριξη του ΙΣΝ, θα συνεχίσει ακόμα πιο στοχευμένα την πολιτική των διεθνών συμπαραγωγών και των συνεργασιών με κορυφαίους καλλιτέχνες, και παράλληλα θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό της έργο στο εξωτερικό, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια. Την ίδια στιγμή, με τη στήριξη του ΙΣΝ, θα διευρύνει την κοινωνική της πολιτική με στοχευμένες δράσεις».

«Με τη δωρεά του ΙΣΝ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2019-2023, η Εθνική Λυρική Σκηνή κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της και να δημιουργήσει μια αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική ταυτότητα απευθυνόμενη πλέον σε παγκόσμιο κοινό», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ.

Περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια

Βασικοί άξονες της νέας δωρεάς είναι μεταξύ άλλων η συνέχιση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την πολιτική των διεθνών συμπαραγωγών για τα δύο επόμενα χρόνια. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση σε περιοδείες της ΕΛΣ στην ελληνική περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας του έργου της στο ευρύτερο κοινό εντός της χώρας.

Αναλυτικότερα, η ΕΛΣ δημιουργεί παραγωγές μικρής κλίμακας που θα ταξιδέψουν σε παραπάνω από 30 διαφορετικούς προορισμούς. Οι παραγωγές περιλαμβάνουν παραστάσεις όπερας, μουσικής και χορού, καθώς και μια σειρά πολυσυλλεκτικών εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ προβλέπεται η συνέχιση των μετακλήσεων κορυφαίων καλλιτεχνών της όπερας και του χορού (το συγκεκριμένο σκέλος της δωρεάς εντάσσεται στο πρόγραμμα των matching funds, όπως έχει αναφερθεί παραπάνω).

GNO Rigoletto at the Odeon of Herodes Atticus @Valeria Isaeva

Η νέα δωρεά του ΙΣΝ προς την ΕΛΣ στηρίζει επίσης τη χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, καθώς και την πραγματοποίηση masterclasses από καταξιωμένους ballet masters του εξωτερικού στους χορευτές του Μπαλέτου της.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέας Δρακόπουλος: «Με τη νέα δωρεά του ΙΣΝ προς την ΕΛΣ που ανακοινώνουμε σήμερα, είμαστε ευτυχείς που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε περαιτέρω το όραμά της για ενισχυμένη εξωστρέφεια, πρωτίστως στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και στο διεθνές στερέωμα. Η εκτός συνόρων παρουσία της ΕΛΣ έχει ήδη σημειώσει δυναμική εκκίνηση και, με την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών που αποτελούν επίσης μέρος της νέας δωρεάς, προσβλέπουμε στην περαιτέρω αναγνώριση του έργου και της αξίας της Εθνικής μας Λυρικής Σκηνής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, σε συνεργασία πάντα με την ΕΛΣ, και με γνώμονα την οικονομική της ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, εισάγουμε σε αυτή τη δωρεά την πρακτική των matching funds, σύμφωνα με την οποία η ΕΛΣ θα αναζητήσει μέρος των πόρων της από χρηματοδοτικές πηγές εκτός Ελλάδας, τις οποίες στη συνέχεια το ΙΣΝ θα συμπληρώσει με δικούς του πόρους, διευρύνοντας έτσι το πλαίσιο των υποστηρικτών της».

Η συνολική υποστήριξη του ΙΣΝ προς την ΕΛΣ διαμορφώνεται σε περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα μέσα του 2026.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα ΕΛΣ 2024/25 – «Υπερβαίνοντας τα όρια»

 

  • Δίπτυχο όπερας – Νέα παραγωγή

Ιφιγένεια εν Αυλίδι & Ιφιγένεια εν Ταύροις

Κρίστοφ Βίλλιμπαλντ Γκλουκ

10, 13, 16, 19, 22, 27, 30 Οκτωβρίου 2024

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ του Αιξ αν Προβάνς και την Εθνική Όπερα του Παρισιού

Μουσική διεύθυνση: Μίχαελ Χόφστεττερ

Σκηνοθεσία, σκηνικά: Ντμίτρι Τσερνιακόφ

Κοστούμια: Γελένα Ζάιτσεβα

Φωτισμοί: Γκλεμπ Φιλστίνσκι

Στους βασικούς ρόλους της Ιφιγένειας εν Αυλίδι οι Κορίν Γουίντερς, Βερονίκ Ζανς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Στους βασικούς ρόλους της Ιφιγένειας εν Ταύροις οι Κορίν Γουίντερς, Αλεξάντρ Ντυαμέλ, Διονύσης Σούρμπης, Στανισλάς ντε Μπαρμπεράκ

Με Μονωδούς, την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

  • Δίπτυχο όπερας

Αλέκο – Σεργκέι Ραχμάνινοφ & Ο πύργος του Κυανοπώγωνα – Μπέλα Μπάρτοκ

12, 14, 16, 19, 21, 23 Νοεμβρίου 2024 • Ώρα έναρξης: 19.30

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Φαμπρίτσιο Βεντούρα

 

  • Μπαλέτο • Αναβίωση

Δον Κιχώτης

Τιάγκο Μπορντίν, Μαριύς Πετιπά / Λούντβιχ Μίνκους

5, 7, 8, 15, 20, 22, 24, 26, 28 Δεκεμβρίου 2024

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή & παραμονή Χριστουγέννων: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Χορογραφία: Τιάγκο Μπορντίν, βασισμένη στη χορογραφία του Μαριύς Πετιπά

Σκηνικά: Γιώργος Σουγλίδης

Κοστούμια: Μαίρη Κατράντζου

Animation: Ειρήνη Βιανέλλη

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

  • Όπερα • Αναβίωση

Μποέμ

Τζάκομο Πουτσίνι

21, 27, 29, 31 Δεκεμβρίου 2024 & 2, 5 Ιανουαρίου 2025

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή & παραμονή Πρωτοχρονιάς: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Ζακ Λακόμπ

Σκηνοθεσία: Γκρέιαμ Βικ

Αναβίωση σκηνοθεσίας: Κατερίνα Πετσατώδη

Σκηνικά, κοστούμια: Ρίτσαρντ Χάντσον

Κινησιολογία: Ρον Χάουελ

Φωτισμοί: Τζουζέππε ντι Ιόριο

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Στους βασικούς ρόλους οι Γιάννης Χριστόπουλος, Βασιλική Καραγιάννη, Νίκος Κοτενίδης, Δανάη Κοντόρα

  • Όπερα • Νέα παραγωγή

Η δύναμη του πεπρωμένου

Τζουζέππε Βέρντι

26, 29 Ιανουαρίου & 2, 6, 9, 12, 15, 18 Φεβρουαρίου 2025

Ώρα έναρξης: 19.00 (Κυριακή: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Πάολο Καρινιάνι

Σκηνοθεσία: Ροδούλα Γαϊτάνου

Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης

Βίντεο: Ντικ Στρέικερ

Φωτισμοί: Σάιμον Κόρντερ

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Στους βασικούς ρόλους οι Δημήτρης Πλατανιάς, Τσέλια Κοστέα, Αρσέν Σογκομονιάν, Πέτρος Μαγουλάς, Γιάννης Γιαννίσης

 

  • Μπαλέτο • Νέα παραγωγή

Τσαϊκόφσκι

Καγιετάνο Σότο / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

14, 16, 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2025

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Φιλίπ Φορζέ

Σκηνοθεσία, σύλληψη, χορογραφία: Καγιετάνο Σότο

Δραματουργία: Άννα Ντήπολντ

Σύλληψη, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Ντάριο Σούσα

Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

  • Όπερα • Νέα παραγωγή

Flora mirabilis

Σπυρίδων Σαμάρας

18, 20, 23, 30 Μαρτίου 2025

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Τερζάκης

Αποκατάσταση ενορχήστρωσης, επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Σαμπροβαλάκης – Κέντρο Ελληνικής Μουσικής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης – bijoux de kant

Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης – bijoux de kant

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Στους βασικούς ρόλους οι Άννα Στυλιανάκη, Δημήτρης Τηλιακός, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Γιάννης Γιαννίσης κ.ά.

 

  • Όπερα • Αναβίωση

Λουτσία ντι Λαμμερμούρ

Γκαετάνο Ντονιτσέττι

Συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

6, 8, 10, 12, 23, 27, 29 Απριλίου & 4, 11 Μαΐου 2025

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή: 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Σκηνοθεσία: Κέιτι Μίτσελ

Αναβίωση σκηνοθεσίας: Ίων Κεσούλης

Σκηνικά, κοστούμια: Βίκι Μόρτιμερ

Κινησιολογία, χορογραφία: Τζόζεφ Άλφορντ

Φωτισμοί: Γιον Κλαρκ

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Στους βασικούς ρόλους οι Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννης Χριστόπουλος, Διονύσης Σούρμπης, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς.

 

  • Μπαλέτο • Νέα παραγωγή

Η χρυσή εποχή

Κωνσταντίνος Ρήγος

9, 10, 14, 16, 17 Μαΐου 2025

Ώρα έναρξης: 19.30

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος

Με τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

  • Όπερα • Νέα παραγωγή

Τουραντότ

Τζάκομο Πουτσίνι

1, 3, 5, 6, 8 Ιουνίου 2025 • Ώρα έναρξης: 21.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Μουσική διεύθυνση: Πιερ Τζότρζιο Μοράντι

Σκηνοθεσία: Αντρέι Σερμπάν

Σκηνικά, κοστούμια: Χλόη Ομπολένσκι

Χορογραφία, κινησιολογία: Κέιτ Φλατ

Φωτισμοί: Ζαν Καλμάν

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Στους βασικούς ρόλους οι Εκατερίνα Σέμεντσουκ, Κάθριν Φόστερ, Ρικκάρντο Μάσσι, Τσέλια Κοστέα, Τάσος Αποστόλου

Με Μονωδούς, την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

  • Όπερα • Αναβίωση

Ριγολέττος

Τζουζέππε Βέρντι

26, 27, 29, 30 Ιουλίου 2025 • Ώρα έναρξης: 21.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Μουσική διεύθυνση: Ντέρρικ Ίνουι

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Άλαν Χράνιτελ

Χορογραφία, κινησιολογία: Πατρίσια Απέργη

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Στον ρόλο του τίτλου οι Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Με Μονωδούς, την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

INFO Η προπώληση των εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το πρώτο τετράμηνο της σεζόν 2024/25 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2024) θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου 2024 από τα Ταμεία της ΕΛΣ και την ticketservices.gr.