Η πιο εύκολη συνταγή για γαριδάκι συμιακό
Η Δικαία Μαραβέλια, συγγραφέας και μαγείρισσα που έχει ζήσει όλα της τα χρόνια στη Σύμη μάς δίνει την αγαπημένη της παραδοσιακή συνταγή για συμιακό γαριδάκι. Ό,τι πιο λαχταριστό και νόστιμο για τις καλοκαιρινές μέρες δίπλα στη θάλασσα ή και όχι.
Η Δικαία Μαραβέλια, συγγραφέας και μαγείρισσα που έχει ζήσει όλα της τα χρόνια στη Σύμη μάς δίνει την αγαπημένη της παραδοσιακή συνταγή για συμιακό γαριδάκι. Ό,τι πιο λαχταριστό και νόστιμο για τις καλοκαιρινές μέρες δίπλα στη θάλασσα ή και όχι.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
4λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό φρέσκο σαμιακό γαριδάκι
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Λίγο μαϊντανό για το γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το γαριδάκι με θαλασσινό νερό (ή νερό βρύσης) και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το γαριδάκι και το τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.
Σβήνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
Σερβίρουμε το γαριδάκι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά Μυστικά
Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πράσινη πιπεριά.