Το γαλλικό «τετράκυκλο», όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη κατηγορία την οποία εκπροσωπεί συμπληρώνει τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην αγορά μια περίσταση την οποία η Citroen δεν θα μπορούσε να παραλείψει να τιμήσει με μια νέα ειδική έκδοση με νέα αισθητική και γενναιόδωρο εξοπλισμό.

Η νέα έκδοση η οποία ονομάζεται My Ami Peps αντλεί έμπνευση από την πιο ιδιαίτερη όσο και εξαιρετικά δημοφιλή όπως αποδείχθηκε περιορισμένη έκδοση My Ami Buggy, υιοθετώντας ανάλογα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της όψης σε μαύρο και κίτρινο χρώμα, το περίγραμμα των φώτων, την χάραξη του προφυλακτήρα και τα προστατευτικά στους θόλους. Την εικόνα συμπληρώνουν pop σχεδιασμού τροχοί, ένα διακριτό spoiler στο πίσω τμήμα καθώς και νέα γεμάτα χρώμα αυτοκόλλητα γραφικά στις πλευρικές πόρτες και στις τρίτες κολώνες.

Από το Ami Buggy δείχνει να προέρχεται και η συγκεκριμένη απόχρωση του εξωτερικού η οποία περιγράφεται από τους Γάλλους ως ενδιάμεση, ανάμεσα σε καφέ και γκρι αλλά είναι ξεκάθαρα χακί και η οποία συμπληρώνει την χρωματική παλέτα των Ami.

Στα ενδότερα το My Ami Peps επωφελείται από ένα μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων που συνδυάζεται με ένα κλιπ για το smartphone του οδηγού που μέσω της εφαρμογής My Ami Play μπορεί να μεταβληθεί σε ένα λιτό infotainment που σε κάθε περίπτωση προσφέρει πλοήγηση ή οτιδήποτε άλλη δυνατότητα έχουν τα σύγχρονα κινητά. Από αισθητικής πλευράς το εσωτερικό διαθέτει πορτοκαλί δίχτυα στήριξης μικροαντικειμένων στο εσωτερικό των θυρών, αντίστοιχου χρώματος ραφές και διάφορες λύσεις αποθήκευσης μικροαντικειμένων.

Εκτός από την νέα επετειακή έκδοση, η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε επίσης την μετατροπή των όσων παρέχει η έκδοση Ami Cargo σε ένα aftermarket πακέτο το οποίο μπορεί να μετατρέψει το όχημα μικροκινητικότητας σε ιδανικό συνοδοιπόρο για επαγγελματική χρήση, και ως ιδανικό μέσο πχ για την διεκπεραίωση παραδόσεων για τα τελευταία χιλιόμετρα στο ασφυκτικό αστικό πλαίσιο.

Το πακέτο έγκειται στην τοποθέτηση διαχωριστικών πάνελ και διχτυών συγκράτησης ανάμεσα σε καθίσματα και χώρο φόρτωσης ή και ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό προκειμένου ο χώρος της θέσης του δεύτερου να αξιοποιηθεί για την μεταφορά αντικειμένων. Ως αποτέλεσμα των μετατροπών του kit το Ami μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 λίτρα στον χώρο αποθήκευσης ή έως 340 λίτρα συνολικά με την χρήση του καθίσματος του συνοδηγού ως χώρου «φόρτωσης».