Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία επικράτησε 2-0 της Δανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024. Οι Γερμανοί χρειάστηκαν μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτζ και ένα ακόμα τέρμα από τον Μουσιάλα για να φτάσουν στη νίκη.

Φορτσάτοι μπήκαν οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και, μάλιστα, βρήκαν δίχτυα με τον Σλότερμπεκ, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε από τη στιγμή που είχε γίνει επιθετικό φάουλ του Κίμιχ στον Σμάιχελ. Προτού καλά-καλά ζεσταθεί, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έπρεπε να δηλώσει παρουσία. Τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις πριν από το τέταρτο!

Στο 7′ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Κίμιχ, στο 8′ την κεφαλιά του Σλότερμπεκ και στο 11′ την προσπάθεια του αμαρκάριστου Χάβερτς. Λίγο αργότερα, η κάρτα των στατιστικών έδειξε: κατοχή 74%-26%, τελικές 5-0 και κόρνερ 4-0. Επρεπε να περάσει το 20λεπτο για να φανεί απειλητική η Δανία και, μάλιστα, σε δύο φάσεις (21’ Ερικσεν, 24’ Μέλε).

Το ματς διεξαγόταν υπό συνεχή βροχόπτωση, έως ότου ένας δυνατός κεραυνός ώθησε τον Ολιβερ να το διακόψει στο 36′ για 25 περίπου λεπτά. Οι τελευταίες φάσεις του α’ ημιχρόνου ήταν μια κεφαλιά του Χάβερτς στο 37′ (απόκρουση Σμάιχελ), ένα σουτ του Χόιλουντ στο 42′ (άουτ) και ένα χαμένο τετ-α-τετ του Χόιλουντ με τον Νόιερ στο 45′.

Τελικά η Γερμανία έβαλε τα γκολ που μέτρησαν

Ανάλογο με του πρώτου ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, υπό την έννοια ότι υπήρξε ακυρωθέν γκολ. Αυτή τη φορά υποψήφια σκόρερ ήταν η Δανία και συγκεκριμένα ο Αντερσεν. Η υπόδειξη ήταν για οφσάιντ του Ντιλέινι στο 48’.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον υψηλόσωμο αμυντικό, στιγμές αργότερα υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο… αποκαλύφθηκε χάρη στον αισθητήρα και το VAR. Η Γερμανία, όχι μόνο δεν βρέθηκε σε ρόλο κυνηγού, αλλά είχε την ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Χάβερτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 53′ και το ματς απέκτησε σκορ.

Ακολούθησε πανδαισία αξιόλογων φάσεων. Ο Χάβερτς έχασε τετ-α-τετ στο 59′, ο Χόιλουντ δεν κατάφερε ούτε στο 66′ να νικήσει τον Νόιερ, ώσπου στο 68′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Σλότερμπεκ βρήκε τον Μουσιάλα, εκείνος πάτησε περιοχή και με πλασέ κλείδωσε τη γερμανική πρόκριση.