Τι είδαμε

  • Ο στρατηγός Σακίρι και η μαγεία του Βάργκας: Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φάση των νοκ άουτ ήρθε από την Ελβετία η οποία πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια Ιταλία. Τεράστιο παιχνίδι έκανε ο Σακίρι, ο οποίος ήταν παντού βοηθώντας την ομάδα του τα μέγιστα. Βέβαια, MVP ήταν ο Βάργκας ο οποίος πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα και έδωσε και την ασίστ στο πρώτο γκολ.
  • Το άστρο του Μουσιάλα: Στο άλλο παιχνίδι οι Γερμανοί αν και στην αρχή δεν έδειξαν την πρέπουσα αποτελεσματικότητα, τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν της Δανίας με 2-0 και να περάσουν στα προημιτελικά. Φυσικά, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Μουσιάλα ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά στο τουρνουά εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Τι δεν είδαμε

  • Την πρωταθλήτρια Ευρώπης: Το είχαμε επισημάνει και σε άλλα κείμενα. Η Εθνική Ιταλίας είχε τεράστια έλλειψη ταλέντου και δυστυχώς για τους φίλους των «Azzurri» επιβεβαιωθήκαμε. Ειδικά από τη μέση και μπροστά η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική με αποτέλεσμα απέναντι στην Ελβετία να δούμε μια εικόνα που δεν ταίριαζε σε καμία των περιπτώσεων στην κάτοχο του τίτλου.
  • Τον Ράσμους Χόιλουντ: Η Εθνική ομάδα της Δανίας στήριξε πολλά σε εκείνον για να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Έπαιξε και στα τέσσερα παιχνίδια (290 λεπτά συνολικά) είχε έξι προσπάθειες για γκολ, όμως καμία δεν βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα. Σίγουρα οι συμπατριώτες του θα περίμεναν περισσότερα.

Τι θα δούμε

  • Μπορεί η Αγγλία; Έφτασε μέχρι εδώ δίχως να θέλξει με τις εμφανίσεις της. Η κριτική που δέχεται ο Σάουθγκεϊτ είναι μεγάλη και απόλυτα δικαιολογημένη. Τα ψέματα τελειώνουν για τους Άγγλους αρχής γενομένης από το ματς με τη Σλοβακία. Ο δρόμος, θεωρητικά, μέχρι τον τελικό είναι σχετικά βατός. Θα τα καταφέρουν ή πάλι θα διαψεύσουν τις προσδοκίες; Η απάντηση εντός των τεσσάρων γραμμών.
  • Πρόκριση για τους ρόχας ή το θαύμα του Κβαρατσκέλια: Στο άλλο ματς της βραδιάς η Ισπανία αντιμετωπίζει την Γεωργία. Οι Ίβηρες έχουν καλά διαστήματα στα παιχνίδια τους, όμως τώρα το πράγμα σοβαρεύει. Απέναντί τους θα βρουν μια σκληροτράχηλη ομάδα η οποία στηρίζει πολλά στο άστρο του Κβαρατσκέλια. Εάν ο σταρ της Νάπολι είναι σε καλή βραδιά μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Συντονιστείτε

  • 19:00 Αγγλία – Σλοβακία / ΕΡΤ1
  • 22:00 Ισπανία – Γεωργία / ΕΡΤ1