Με «ήρωα» της ύστατης ώρας τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Χάρι Κέιν, η Αγγλία επικράτησε 2-1 της Σλοβακίας στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Euro 2024.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε με ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι στο 5ο και προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, ενώ εκείνος της Μπάγερν ανέτρεψε τα δεδομένα μόλις άρχισε το επιπλέον ημίωρο.

Χτύπησε πρώτη η Σλοβακία

Στο ξεκίνημα, η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν ο Χάντσκο σέντραρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ (5’). Ακόμα πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Χαράσλιν στο 12′, αλλά την τελευταία στιγμή τού έβαλε κόντρα ο Τρίπιερ.

Η ανώτερη Σλοβακία, πάντως, πήρε το προβάδισμα στο 25′, όταν ο Στρέλετς βρήκε ιδανικά τον Σραντς κι εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα τον Πίκφορντ.

Οι παίκτες του Καλτσόνα ήλεγχαν τον ρυθμό και δεν επέτρεψαν στιγμή στον αντίπαλο να δικαιολογήσει την ταμπέλα του φαβορί. Η πρώτη πραγματικά καλή επιθετική προσπάθεια των «τριών λιονταριών» καταγράφηκε στο 50ό λεπτό.

Ο Κέιν άλλαξε παιχνίδι με αποδέκτη τον Τρίπιερ, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Φόντεν βρήκε δίχτυα προ κενής εστίας, ωστόσο δεν υπήρξε ισοφάριση λόγω υπόδειξης για οφσάιντ.

Λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 55′, από τραγικό λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Στρέλετς «φλέρταρε» με το γκολ της διοργάνωσης. Επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Πίκφορντ από το κέντρο και όλοι κράτησαν την ανάσα τους. Τελικά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Μπέλιγχαμ την έσωσε και ο Κέιν την λύτρωσε

Παρά τις κινήσεις του Σάουθγκεϊτ από τον πάγκο, έπρεπε το ρολόι να προσεγγίσει το 80ό λεπτό για να υπάρξει δραστηριότητα κοντά στα αντίπαλα καρέ. Ο Κέιν απείλησε με κεφαλιά στο 78′, ενώ στο 81′ ο Ράις άγγιξε την ισοφάριση με ένα σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στη συνέχεια, η Αγγλία κέρδισε επιπλέον μέτρα στο χορτάρι και έφερε ουκ ολίγες φορές την μπάλα στα αντίπαλα καρέ, ώσπου ο Μπέλιγχαμ ισοφάρισε με εκπληκτικό ψαλίδι στο 90+5’.Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι Σλοβάκοι δεν κατάφεραν να συνέλθουν από το σοκ του 1-1. Μόλις στο 91’ η άμυνά τους πιάστηκε στον ύπνο έπειτα από κεφαλιά του Τόνεϊ. Ο Κέιν βρέθηκε στο σωστό σημείο και με κοντινή κεφαλιά ανέτρεψε τα δεδομένα!

Η ομάδα του Καλτσόνα προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, όμως πέραν μιας ευκαιρίας του Πέκαρικ στο 105’, δεν κατάφερε να απειλήσει έμπρακτα τον αντίπαλο.