Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την πορεία των πολλαπλών μετώπων και τόνισε τη συνδρομή της Περιφέρειας στις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης των πυρκαγιών, έχουμε διαθέσει 46 υδροφόρες και οκτώ χωματουργικά μηχανήματα για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. «Συγκεκριμένα, στην Κερατέα έχουν διατεθεί 15 υδροφόρες και δύο μηχανήματα, στην Πάρνηθα 10 υδροφόρες και τρία μηχανήματα, στον Διόνυσο 10 υδροφόρες και ένα μηχάνημα, ενώ σε όλη την Περιφέρεια βρίσκονται σε αναμονή 11 υδροφόρες και δύο μηχανήματα».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επιφυλακή όσο διαρκούν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας στην Αττική. «Είμαστε πανέτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο σε ό,τι ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο», δήλωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στην ανάγκη οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών: «Καλώ τους συμπολίτες μας να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται μέσω του 112, ιδίως σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης περιοχών με κίνδυνο εγκλωβισμού. Η Περιφέρεια συνδράμει στις επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως της έχει ζητηθεί».

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, έχουν ανοίξει οι χώροι του για να υποδεχτούν κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Ήδη, λεωφορεία με παιδιά από κατασκηνώσεις στον Διόνυσο, που εκκενώθηκαν συντεταγμένα, έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.