Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Συνεχείς είναι οι εκκενώσεις οικισμών και σπιτιών με μπαράζ μηνυμάτων 112 από την Πολιτική Προστασία.

Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η εικόνα της φωτιάς χειροτερεύει. Εκτός του ότι κατευθύνεται προς το Μαρκάτι όπου υπάρχει ο δρυμός, φαίνεται πως έχει ξεσπάσει νέο μέτωπο από την Ανω Πλάκα και κατευθύνεται μέσα σε χαράδρα.

Στις φλόγες παραδόθηκαν και αυτοκίνητα

Στις φλόγες παραδόθηκε και αυτοκίνητο από τη φωτιά στην Κερατέα. Οπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Mega το ΙΧ φαίνεται πως εγκαταλήφθηκε από τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να σωθεί από την φωτιά.

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Εχουν καεί σπίτια

«Εχουν καεί σπίτια» στην Κερατέα, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ενώ η φωτιά είναι πολύ κοντά στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην περιοχή.

«Κάνουμε έκκληση για εναέρια μέσα», πρόσθεσε, καθώς όπως είπε οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι  δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα, όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί.

Νέο 112 – Εκκενώνονται οικισμοί

Ενα ακόμα μήνυμα 112 εστάλη λίγο μετά τις 14:20 το οποίο αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος, Λαυρίου απομακρυνθείτε μέσω Καμάριζας – Λαυρίου προς Λαύριο.

Στις 13:46 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και ‘Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο».


Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35 με μήνυμα 112 η Πολιτική Προστασία ζήτησε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαυρίου προς Λαύριο.

Πηγή: Πυροπροστασια Δασων Λαυρεωτικης / Facebook

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κερατέα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ η Αστυνομία προχώρησε σε νέες εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα.

Αναλυτικά οι εκτροπές που είναι σε ισχύ:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

-Λεωφορος Αθηνών – Σουνίου και λεωφόρος Καραμανλή

-Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης

-Επαρχιακή οδός Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου