Εικόνες βιβλικής καταστροφής περιέγραψε ο Δήμαρχος Σερίφου για τη φωτιά που καίει στο νησί από το απόγευμα του Σαββάτου. Το ενεργό μέτωπο ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα, ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Μιλώντας για τα σπίτια που έχουν πάθει ζημιές ή έχουν καταστραφεί είπε: «Είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επτά πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έφτασαν με δυσκολία από τη Σύρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών λέγοντας: «Ευτυχώς είναι τώρα στο μέτωπο. Είναι όμως τόσο μεγάλο που δεν ξέρουμε που να πάμε. Θέλουμε να κρατηθούμε εδώ να μην έχουμε άλλες ζημιές μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Αθήνα». 

Τέλος αναφέρθηκε στις εκκενώσεις που έχουν γίνει σε οικισμούς τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι έχουν φύγει είτε προς το λιμάνι, είτε προς τη Χώρα».

Εντολή εκκένωσης και σε έναν ακόμα οικισμό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και στον οικισμό του Μεγάλου Λιβαδιού με τους πολίτες και τους παραθεριστές που βρίσκονταν εκεί να πηγαίνουν προς τη Χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταφέρονται 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα από την Αθήνα προς τη Σέριφο οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο νησί περίπου στις 3 π.μ. με το πλοίο «Άνεμος».