Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του  στην Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠαΣοΚ ήταν και είναι εδώ, κοντά στον πολίτη, κοντά στους ανθρώπους.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους για την συμβολή τους στον προεκλογικό αγώνα και αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε όλους τους στόχους του, αλλά πρόσθεσε ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

«Αυτή η σημερινή συνεδρίαση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημά μας. Να ξαναγνωριστούμε. 270.000 άνθρωποι ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2021. Μου δώσατε δύναμη να κάνω πράξη την ανανέωση, την ενότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «κανείς δεν προδίκαζε ότι δεν θα συνθλιβόταν ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Η διαφορά μας με τη ΝΔ ήταν πάνω από 30 μονάδες και από τον ΣΥΡΙΖΑ 24. Τώρα η διαφορά με τη ΝΔ είναι στο μισό και με τον ΣΥΡΙΖΑ δύο μονάδες, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου είπα ότι δεν υπάρχουν μεταξύ μας νικητές και νικημένοι. Το απέδειξα στην πράξη με πλουραλιστική σύνθεση των οργάνων και στα ψηφοδέλτια. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς αποκλεισμός. Κάτι που φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε. Η βάση μετά από πολλά χρόνια απέκτησε εκλεγμένα και όχι διορισμένα όργανα» σημείωσε.

Κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων, τόνισε ότι «αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πόλος αντιπολίτευσης. Κερδίσαμε μεγάλες μάχες, στην αυτοδιοίκηση, σε όλη την Ελλάδα, ισχυροποιήσαμε τη θέση μας. Αναδείξαμε, ανεπάρκειες, σκάνδαλα και μεθοδεύσεις. Δικές μας πρωτοβουλίες έφεραν σοβαρή ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη».

Σε απευθείας σύνδεση με το Ξενοδοχείο Divani Caravel,  παρακολουθείτε την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚΝίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος.

«Εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ καθώς αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις. Επί τάπητος θα βρεθούν επίσης οι πολιτικές θέσεις, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η στάση στο ζήτημα των συνεργασιών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι τοποθετήσεις στελεχών, που φέρεται να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος, όποτε πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές.