Εύκολη πουτίγκα ανανά με κομμάτια από ζελέ κεράσι

Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και με απλά υλικά συνταγή συνταγή για πουτίγκα ανανά με κομμάτια από ζελέ κεράσι. Σίγουρα φτιάχνοντάς την θα εντυπωσιάσετε στα διάφορα καλέσματα σε κήπους και μπαλκόνια.

Εύκολη πουτίγκα ανανά με κομμάτια από ζελέ κεράσι

Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και με απλά υλικά συνταγή συνταγή για πουτίγκα ανανά με κομμάτια από ζελέ κεράσι. Σίγουρα φτιάχνοντάς την θα εντυπωσιάσετε στα διάφορα καλέσματα σε κήπους και μπαλκόνια.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

30λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 10 μερίδες

Για το ζελέ κεράσι

  •  1 συσκευασία ζελέ κεράσι
  •  250 ml νερό βραστό
  •  250 ml νερό κρύο

Για την κρέμα ανανά

  •  1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα 35% λιπαρά
  •  1 συσκευασία κομπόστα ανανά
  •  50 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)
  •  80 γρ. ζάχαρη
  •  2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη

Για το σερβίρισμα

  •  Λίγα φρέσκα κεράσια
  •  Ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Για το ζελέ κεράσι: διαλύουμε το ζελέ μέσα στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

  2. Αλείφουμε ένα ρηχό μικρό σκεύος με λίγο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το ζελέ και το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.

  3. Για την κρέμα ανανά: στραγγίζουμε τον ανανά σε σουρωτήρι και τον ψιλοκόβουμε.

  4. Βάζουμε το χυμό του σε κανάτα μεζούρα και συμπληρώνουμε νερό ώστε να έχουμε συνολικά 200 ml υγρό. Ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε.

  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για να λιώσει η ζελατίνη, αλλά να μη βράσει.

  6. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

  7. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός το γιαούρτι με την κρύα κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν. Σιγά σιγά και με το μίξερ πάντα σε λειτουργία, ρίχνουμε τον κρύο πλέον χυμό με τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τα φιστίκια και τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε.

  8. Για το στήσιμο: κόβουμε με μαχαίρι το ζελέ κεράσι σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα παγάκι (το ζελέ είναι σφιχτό και κόβεται πολύ εύκολα).

  9. Τοποθετούμε ακανόνιστα τα σφιχτά κομμάτια κόκκινου ζελέ σε φόρμα δαχτυλίδι και τα περιχύνουμε με την κρέμα ανανά. Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.

  10. Όταν σφίξει καλά η πουτίγκα, την ξεφορμάρουμε με πολλή προσοχή. Την πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια.

  11. Κόβουμε το εντυπωσιακό γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε δροσερό.

Μικρά Μυστικά

Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα εμφάνισης και γεύσης καλό είναι να αφήσετε το γλυκό να παγώσει πολύ καλά πριν το βγάλετε για να ξεφορμαριστεί και στο σερβίρισμα να έχετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα κεράσια.

myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις