Εύκολες σχινόπιτες από το Αγαθονήσι
Η κυρία Χρυσώ Καμίτση μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τις πανεύκολες παραδοσιακές σχινόπιτες που κάνουν θραύση στο εστιατόριο «Ατσίδας» στο Αγαθονήσι
Η κυρία Χρυσώ Καμίτση μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τις πανεύκολες παραδοσιακές σχινόπιτες που κάνουν θραύση στο εστιατόριο «Ατσίδας» στο Αγαθονήσι
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
20λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6-8 μερίδες
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. σιήννο (σχίνο)
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Διαλύουμε στο νερό τη ζάχαρη και τη σόδα. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν προσθέτοντας στο τέλος το σχινόκαρπο.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια για να μην κολλάνε και πλάθουμε κουλουράκια σαν φραντζολάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν, για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180-200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Μικρά Μυστικά
Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός. Ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σας και το πάχος τους, οι σχινόπιτες μπορεί να είναι έτοιμες ήδη στα πρώτα 30 λεπτά!