Μεγάλος συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα.Η πυρκαγιά είναι δασική και εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατσιμίδι. Η φωτιά κινείται προς τους Θρακομακεδόνες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 5 αεροσκάφη.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στην κατάσβεση με 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, ένα ελικόπτερο Chinook, ενώ ετοιμάζεται να απογειωθεί ακόμα ένα ελικόπτερο Chinook εξοπλισμένο με κάδο για ρίψη νερού.

Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται τρεις μπουλντόζες για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα στον νομό Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρα επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Την ίδια ώρα στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Εστάλη 112, σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα εστάλη στις 15:53 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός  Βασίλης Κικίλιας,  με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων , Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων .

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

  • Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη
  • Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

(ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

(ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)