Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Παρά τις προσπάθειες τεσσάρων εναέριων μέσων, αλλά και των επίγειων δυνάμεων οι ισχυροί άνεμοι εξάπλωσαν γρήγορα την φωτιά.

Αρχικά έγιναν προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς η οποία κατέβαινε προς τις περιοχές Λιβαδάκια και Ράμμου. Από εκεί η φωτιά με τη βοήθεια των ανέμων κατάφερε να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή το ένα μεγάλο μέτωπο καίει στην περιοχή Καλό Αμπέλι, ενώ ένα άλλο πηγαίνει προς την περιοχή Καράβι. Αμφότερα τα μέτωπα είναι μεγάλα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από την Σύρο στις 11μ.μ.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή και μεταβαίνουν στο νησί δυνάμεις και από την Αθήνα.

Το χρονικό της φωτιάς

Περίπου στις 18.00 η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμαλαύκα. Λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα κατευθύνθηκε προς κατοικημένες περιοχές στα Λιβαδάκια και στην περιοχή του Ράμμου. Με τη βοήθεια των εθελοντών οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να γλιτώσουν κάποια σπίτια που κινδύνευσαν, ωστόσο η φορά του ανέμου άλλαξε.

Έτσι, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για όσους βρίσκονταν στις περιοχές Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και Κουταλά για να φύγουν από εκεί με κατεύθυνση προς τη Χώρα. Αργά το απόγευμα η φωτιά κατευθυνόταν προς τον όρμο της Βαγιάς, ενώ ένα άλλο μέτωπο πήγαινε προς την περιοχή Καράβι.

Για αυτό το λόγο εστάλη και τρίτο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους των περιοχών στο Καράβι, του Ράμμου και στα Λιβαδάκια να μετακινηθούν προς το Λιβάδι, δηλαδή το λιμάνι του νησιού.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα τα πτητικά μέσα σταμάτησαν να πετούν και θα μπορέσουν να βοηθήσουν με το πρώτο φως του ήλιου.