Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Ράμμου και στα Λειβαδάκια. Στο νησί των Κυκλάδων πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για να εκκένωση των δύο οικισμών προς τη Χώρα.
Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, ενώ από αέρος συνδράμει τις προσπάθειες τους ένα ελικόπτερο. Στο σημείο βρίσκονται και εθελοντές οι οποίοι συνδράμουν στην προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς.

Νέο μήνυμα από το 112, τα τρία μέτωπα της φωτιάς

Αργότερα το 112 έστειλε νέο μήνυμα στο οποίο ζητούσε όσους βρίσκονταν σε παραλίες κοντά στο σημείο να φύγουν από εκεί. Συγκεκριμένα, ζητούσε απ’ όσους ήταν στο Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα και τον Κουταλά να φύγουν από εκεί με κατεύθυνση προς τη Χώρα του νησιού.

Αυτό συνέβη διότι ο άνεμος έσπρωξε την φωτιά σε άλλο σημείο από το αρχικό στέλνοντάς της προς το νότιο τμήμα του νησιού. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν και τα εναέρια μέσα αφού προστέθηκαν δύο καναντέρ.

Το χρονικό της φωτιάς

Περίπου στις 18.00 η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμαλαύκα. Λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα κατευθύνθηκε προς κατοικημένες περιοχές στα Λειβαδάκια και στην περιοχή του Ράμμου. Με τη βοήθεια των εθελοντών οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να γλιτώσουν κάποια σπίτια που κινδύνευσαν, ωστόσο η φορά του ανέμου άλλαξε.

Έτσι, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για όσους βρίσκονταν στις περιοχές Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και Κουταλά για να φύγουν από εκεί με κατεύθυνση προς τη Χώρα. Αργά το απόγευμα η φωτιά κατευθυνόταν προς τον όρμο της Βαγιάς.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα τα πτητικά μέσα που πετούν θα αναγκαστούν να προσγειωθούν αφού θα πέσει το φως του ήλιου.