Τη δική της μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη, η οποία παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από ασυνείδητο οδηγό στη Λεωφόρο Αθηνών. Η ανήλικη κοπέλα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αφού φέρει σοβαρά τραύματα.

Η ΕΛΑΣ εξακολουθεί να ψάχνει μέσα από το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες να βρει τους οδηγούς που την χτύπησαν και την άφησαν στην άσφαλτο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν πεσμένο στο οδόστρωμα, ήταν μαύρο.

Αυτόπτης μάρτυρας, που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση, στο ασημί αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα και μετά την παράσυρση προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο καπό, τον ανεμοθώρακα και τον αριστερό καθρέπτη.

Πλημμέλημα η αδιαφορία

«Ζητούμε από οποιονδήποτε πολίτη βρέθηκε στο σημείο και γνωρίζει κάτι, έστω και ανώνυμα να δώσει πληροφορίες καλώντας στην Άμεση Δράση. Προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε όλα τα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα από το παιδί, και δεν είναι ξεκάθαρα τα πλάνα για το εάν έστω κάποιος ακουμπά το σώμα της 17χρονης με το αυτοκίνητό του, σταματά και στη συνέχεια αλλάζει πορεία. Αναζητούμε και τα αυτοκίνητα που πέρασαν και δε σταμάτησαν να βοηθήσουν την κοπέλα», συμπλήρωσε.

«Είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι ασυνείδητοι που δεν την βοηθούν, ονομάζεται στον Ποινικό Κώδικα ως «παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», είναι σοβαρό πλημμέλημα», τόνισε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.