Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει το ρεπορτάζ σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο ανέφερε ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Όπως τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ο «περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι ρεπορτάζ σημερινής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που αναπαράγεται σε Μέσα Ενημέρωσης και στο οποίο γίνεται αναφορά για αστυνομικό έλεγχο αλκοολομέτρησης σε οδηγό οχήματος, μετά από συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Το αίτημα αποφυλάκισης

Όπως έγινε γνωστό, εχθές Παρασκευή (28/6) ο Απόστολος Λύτρας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς υποστηρίζει πως ουδέποτε παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι τους, και επιπλέον δεν είναι ύποπτος φυγής.

Το εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα ή όχι, αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Έχω χτυπήσει τη Σοφία, ελπίζω να μην μπλέξω»

Συμπληρωματική κατάθεση ζητά να δώσει στην ανακρίτρια το θύμα και η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία έχει δηλώσει υποστήριξη προς κατηγορία για την τιμωρία του δράστη της αξιόποινης πράξης σε βάρος της.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Θέμης Σοφός κατέθεσε σήμερα υπόμνημα ζητώντας την άρση των επικοινωνιών του προφυλακισμένου ποινικολόγου από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων η πλευρά της παθούσας περιγράφει πως ο Απόστολος Λύτρας την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική, αλλά πρώτα την μετέφερε στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια.

Μάλιστα, όπως περιγράφει η κ. Πολυζωγοπούλου, ο Απόστολος Λύτρας την έβαλε στο μπάνιο για να ξεπλύνει τα αίματα από τα τραύματα προφανώς με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη της επίθεσης σε βάρος της.