Απόλυτη νοστιμιά με κολοκυθολούλουδα γεμιστά στο φούρνο

Αγαπημένο και ιδιαίτερο φαγητό του καλοκαιριού με αξεπέραστη νοστιμιά. Μια ιδαίτερη συνταγή για να περιποιθείτε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Απόλυτη νοστιμιά με κολοκυθολούλουδα γεμιστά στο φούρνο

Αγαπημένο και ιδιαίτερο φαγητό του καλοκαιριού με αξεπέραστη νοστιμιά. Μια ιδαίτερη συνταγή για να περιποιθείτε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

40λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

90λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 5-6 μερίδες

  •  30 κολοκυθολούλουδα
  •  ¾ φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  •  1 λεμόνι
  •  2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  •  1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  •  4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 ντομάτα τριμμένη
  •  1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  4 κ.σ. κουκουνάρι
  •  2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  •  Αλάτι, πιπέρι

Για το ταψί

  •  1 φλιτζ. νερό
  •  ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει και στύβουμε από πάνω ένα λεμόνι. Το ανακατεύουμε.

  2. Αφαιρούμε με προσοχή τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα. Βουτάμε τους ανθούς σε ένα μπολ με νερό και τους ξεπλένουμε με προσοχή για να μην τους τραυματίσουμε. Τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

  3. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ρύζι, την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), το τριμμένο κολοκύθι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανακατεύουμε τη ζουμερή γέμιση. Βάζουμε σε ένα λουλούδι λίγο από το μείγμα. Στρίβουμε τις άκρες του λουλουδιού και σφραγίζουμε τη γέμιση. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε όλα τα κολοκυθολούλουδα. Τα αραδιάζουμε σε μικρό ταψί, στριμωχτά μεταξύ τους για να μην ανοίξουν.

  5. Ανακατεύουμε τον πελτέ με το νερό και το λάδι και περιχύνουμε τα λουλούδια. Αλατοπιπερώνουμε.

  6. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε, σε χαμηλό φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για μία ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Τα αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα για 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μικρά Μυστικά

Το πιάτο σας θα απογειωθεί εάν σερβιριστεί αρκετές ώρες μετά το μαγείρεμα και το συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι.

myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις